La Vieta torna a la Barraca d’Aigües Vives

0
371

 

L’associació cultural “Carcaixent M’agrada” presenta el proper divendres 30 de gener, a les 19.00 hores al Centre Social de la Barraca d’Aigües Vives, el llibre La Vieta. Una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Déniadels professors José Manuel Fernández, Fernando Rodríguez i Josep Vicent Bataller.

La Barraca d’Aigües Vives

Es tracta de l’edició revisada i ampliada de l’obra homònima que es publicà l’any 2003 gràcies al mecenatge de Paco Agulló, i que actualment es troba exhaurida. A l’obra s’incorporen nous documents i fotografies, que fan referència a la línia de ferrocarril. Entre eixos nous documents que s’han incorporat es troba la fotografia i la història de Ramón Regüés, un dels primers maquinistes de la línia, veí de la Barraca.

Aquesta serà una de les darreres activitats que Carcaixent M’agrada dedicarà a la commemoració del 150 aniversari del trenet Carcaixent-Dénia i que van començar el 8 de febrer de 2014, data exacta del primer viatge. Durant tot l’any i a través de les diferents activitats organitzades, s’ha pogut copsar la importància del trenet en la memòria col·lectiva dels habitants dels pobles pels quals passava. Tot aquest interès es materialitza en el llibre que s’hi presenta que s’ha enriquit amb les donacions de documents i fotografies de moltes persones que preserven la memòria de la Vieta.

El treball editorial ha sigut realitzat per l’equip d’Edicions 96, de manera que el llibre passa a formar part del catàleg de l’editorial, dins de la col·lecció L’entorn per la qual cosa el treball estarà a l’abast de totes les persones interessades en la història del ferrocarril.

Carcaixent M’agrada és una associació d’àmbit local, que treballa per donar a conéixer i posar en valor el nostre patrimoni més proper, que precisament per ser-ho, sol passar més inadvertit.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here