El fotógraf de l’Alcúdia Àlvaro Ruiz guanya el Premi Goya de Fotografia 2015

0
248

L’alcudià Álvaro Ruiz guanya el Premi Goya de Fotografia de lliure creació 2015 que concedeix bianualment l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Aragó (AFPA).

El passat dissabte 24 de gener

L’obra de llibre creació guanyadora

es va celebrar al restaurant El Cachirulo de Saragossa La Noche de los Goya, gala d’entrega dels XVI Premis Goya de Fotografia i Vídeo on es van lliurar les cinc estatuetes de bronze dissenyades pel saragossà Paco Rallo.
Este certamen exclusivament per a professionals que en 1999 es va adaptar amb la concessió de mèrits professionals de la FEPFI, va estar presidit pel president de la AFPA, Manuel Correas, qui acompanyat per els membres de la junta directiva va agrair els participants haver apostat per estos Premis ja que gràcies a ells s’està aconseguint que es consoliden com els més importants d’Espanya en fotografia i vídeo.

Este any la AFPA havia rebut 367 treballs fotogràfics i 33 audiovisuals provinents des de tots els racons d’Espanya, Portugal i Luxemburg, ja que els premis són a nivell internacional. Les obres nominades eren un total de 36 fotografies i 8 audiovisuals que competien en l’apartat de fotografia (retrat, boda, industrial-publicitari i lliure creació) i de vídeo (reportatge social). Cada autor podia presentar fins a deu treballs en fotografia i tres en vídeo, els quals havien de ser inèdits, originals i no havien d’haver sigut premiats en cap altre concurs o certamen nacional o europeu.

Per segon any consecutiu, ja que en 2013 ja ho va estar també, el professional alcudià Álvaro Ruiz estava nominat per dues fotografies als apartats de retrat i lliure creació, i va ser en el de lliure creació on el jurat format per Fernando Baena, María Navallas i Domingo Espada va decidir atorgar-li el Goya de Fotografia 2015. En els altres apartats els guanyadors van ser els següents: José Luís Cencerrado (boda), Xanti Rodríguez (industrial – publicitari), Valeria Cassina (retrat) i Bernardo Díaz (vídeo – reportatge social).

Les obres dels 44 professionals nominats al Goya de la Fotografia i Vídeo 2015 estaran exposades fins el 7 de febrer a la sala África Ibarra del Paranimf de l’antiga Facultat de Medicina de la capital aragonesa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here