Expokaki «supera» totes les previsions i els expositors destaquen la notable presència de professionals del sector en Alzira

0
384
Montalvá i Lahuerta brinden amb suc de kaki

Les conferències despertaren una gran expectació

Els participants en la primera edició d'»Expokaki i altres alternatives de cultiu» han elogiat la notable afluència de públic, sobre tot de «professionals», l’organització, el muntatge i el «plus» de les conferències que també ha contat amb una considerable afluència de tècnics i productors.

A este respecte el regidor d’Hisenda, Enrique Lahuerta i el d’Agricultura, Enrique Montalvá han xifrat en «prop de 15.000» els assistents a Expokaki on s’ha fet notar la presència de productors procedents de Castella-La Manxa i Castella-Lleó a més dels que han vigunt des de comarques alacantines, de l’Horta Sud i sobre tot de la Ribera.

La majoria dels expositors han demanat «més superfície per a la segona edició segons l’organització, donades «les vendes importants» que s’han fet en esta primera que ha demostrat ser

Les tisores de podar d’un taller d’Algemesí una de les estreles de la fira

«una ferramenta molt útil per al sector. Lahuerta i Montalvá s’han mostrat «molt satisfets» perquè «la resposta de la gent ha superat amplament les nostres previsions».

Una de les estreles de la fia ha sigut la tissora de podar amb bateria de liti de Talleres Calabuig d’Algemesí, en la que ha sigut la seua presentació en esta comarca. Esta firma que ha presentat firmes de priemra línia com Sthil i Zanon considera que la mostra ha sigut «molt positiva», apunta Rafael Calabuig davant «l’èxit d’afluència, que segur que tindrà una considerable repercusió». Calabuig ha destacat la presència de «molts professionals» i «un muntatge molt encertat que ha arribat al llaurador».

Una de les casetes més visitades ha sigut la de Germinarte d’Alzira, on els visitants han asaborit flors i brots comestibles que han causat una gran sopresa tant entre els menuts com entre els majors. La acollida deste novedós producte gastronòmic ha sigut tal que els gerents, Juanjo i Jorge López han revelata Riberaexpress que ficaran en marxa la quinta gama; ensalades preparades que prompte podran trobar en alguna verduleria d’Alzira. Germinarte servix el producte als principals restaurants de tota Espanya.

El vicepresident d’AVA, Bernardo Ferrer ha destacat d’esta fira; «les noves tecnologies, la informació, la venda» junt a «unes jornades molt interesants» destinades a tècnics i professionals i en general que «ha despertat l’interés de la gent».

Josep Borrás, gerent de l’empresa d’Algemesí Borrás – Ribes, ha fet una valoració «molt positiva» d’Expokaki. Ha destacat les xerrades i la «comoditat» en la que han estat visitants i expositors. Esta firma està especialitzada en la instal.lció de reg perdegoteig.

Per al president de la cooperativa d’Alzira, Alzicoop, Paco Clari, Expokaki ha sigut `»un èxit» perquè «ha estat destinada als productors. Davant la crisi dels cítrics considera vital «la recerca de cultius alternatius que poden ser més rendibles, com el kaki, el kiwi i els aràndanos».

En Obeikan, l’empresa especialitzada en envasos que està construïnte al Parc Empresarial d’Alzira, es mostraven satisfets per l’interés mostrat pels professionals del format més menut (200×200) on caben quatre ó cinc caquis. La seua directora comercial ha manifestat que s’ha tractat «d’una molt bona experiència» i ha revelata este mitjà que Obeikan entarà en funcionament «a finals d’enguany o a principis de 2016».

Bernardo Ferrer i JuanAries, de Roda Ibérica, han presentat una «màquina polivalent», que es pot instal.lar en un local de reduïdes dimensions preparada per a una gan varietat de frutes, que ha agradat «al xicotet industrial». Respecte a la mostra han dit que «es tracdta d’una fiora molt tècnica, que contribuirà al desenvolupament industrial d’esta zona».

Desde Navarra va vindre a la primera edició d’Expokaki, Planasa, una firma que comercialitza plantes de viver, arbres futrals i plantes d’espàrrec entre d’altres. Els seu comercial, Juan Carlos Calvo ha explicat que la seua presència en esta mostra es deu a «la presentació de l’aràndano como una alternatiu de cultiu en esta zona». Un cultiu que considera «compatible amb els kakis i els fruters».

Luis Lozano, comercial de l’empresa Algivert, d’Alginet, una SAD destinada a comercialitzar caquis, cols xineses, i melons de tot l’any i d’Alger, exporta estos productes a Alemanya i França des de l’any 2006. Lozano ha lamentat que el boicot a Rússia haja afectat el preu del kaki Persimon, que ha baixat respecte a les anteriors campanyes al repercutir amb una major oferta sobre els altres paisos consumidors.

Una marca de prestrigi com «Caqui Bollo» de Benifarió de la Valldigna ha donat a conèixer els seus productes en la fira. Respecte al caqui, el seu gerent, Baltasar Ramírez ha assegurat que «té molt de recorregut» i ha destacat la distribució de suc de caqui, del que s’han repartit prop de 2.000 litres segons els organitzadors. Ramírezs també s’ha mostrat «satisfet» davant la presència de «moltíssima gent» en la primera edició d’Expokaki.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here