Més Algemesí denuncia que el govern torna a fer «un ús partidista» del Berca

0
443

La publicació aquesta setmana del Butlletí d’Informació Municipal Berca anuncia quin va a ser l’ús partidista del BIM al qual ens té acostumats l’equip de govern. Com han fet en altres ocasions es realitzen dues entrevistes a dos regidors populars que tenen responsabilitats d’àrea. I això ens sembla lògic. El que no ens sembla lògic és que en quatre anys, en els que s’ha entrevistat a diferents regidors de l’equip de govern, no s’haja realitzat cap entrevista als portaveus de la resta de grups municipals, portaveus que no deixem de tenir també una important i democràtica responsabilitat: fiscalitzar la gestió de l’equip de govern. Una vegada més el PP confons institucional amb propi i pensa que allò públic està al seu servei i no ells al servei d’allò públic.

En el passat mes de novembre discutirem els nous plecs de licitació tant del Berca BIM com del Berca TV, i allí ja deixàrem clar que M+S ALGEMESÍ està a favor d’uns mitjans de comunicació municipals públics, però que reflectisquen la pluralitat ideològica i social que configura el nostre municipi. Sembla ser que a nivell institucional no existim,  o que no formem part de la corporació o que no hem fet res. És evident que el partit que més regidors té i que ocupa àrees de govern apareixererà en  més notícies i ocasions que la resta,  però els altres partits també generem notícies i també tenint una funció importantíssima per a la democràcies com és fiscalitzar l’acció de l’equip de govern. El Berca BIM és un mitjà de comunicació públic i per tant ha d’estar obert i reflectir la pluralitat ideològica existent i fer-ho més enllà de les famoses «columnes», ha de fer-ho també en el contingut institucional, perquè de la institució o corporació formen part tant l’equip de govern com la resta de partits.

M+S ALGEMESÍ no pensa tolerar ni un minut més aquest ús totalment partidista i democràticament antihigiènic d’uns mitjans que paguem entre tots, i per això hui telemàticament o demà presencialment presentarà una instància oficial per demanar que en els Berca BIM de febrer, març i/o abril es realitze, a més de les entrevistes previstes a la resta de regidors amb responsabilitats d’àrea, una entrevista a cadascun dels quatre portaveus del grups municipals per tal que reten comptes davant de la legislatura per la tasca desenvolupada per ells i els seus quatre grups municipals aquesta legislatura.

Si vivírem en una societat realment democràtica açò no es deuria ni plantejar, però els que ara ocupen el govern a tots els nivells no tenen, com els agrada metaforitzar, entre els seus “gens”, el “gen” de la radicalitat democràtica. Zaplana, Camps i Fabra ja donaren un “lliçó magistral” de com controlar i manipular una televisió pública a favor del seu partit. I aquests infames presidents tenen en els correligionaris del PP d’Algemesí uns bons aprenents  que utilitzen igualment el Berca BIM per a un ús totalment partidista. Tot i que en el Berca TV sí que s’ha produït una molt lleugera obertura a la pluralitat informativa, obertura totalment insuficient, en el BIM això està lluny de ser possible.

Malgrat tot el que ens digueren  en el mes de novembre sobre que ells no tenien res a veure en  aquestes coses, a ningú se li escapa el control polític a que el “comissari polític” de torn del seu partit sotmet al BIM. Altrament no és explicable que durant aquest legislatura no haja eixit cap article crític amb l’obra del Mercat, del Polivalent, del pàrquing…  I a ningú se li escapa tampoc que des de fa dos anys el Consell dels Mitjans de Comunicació, que es reactivà a principi de legislatura, no s’ha tornat a reunir perquè qui ha de convocar-lo, que és el Partit Popular no li interessa.  Algemesí es gasta més de 300.000 anuals en comunicació però sols per a major glòria dels seus governant i per emmascarar i manipular la realitat. És per això que a més de demanar que la pluralitat política quede d’aquesta legislatura quede reflectida en eixa sèrie d’entrevistes a tots els portaveus municipals, també demanem que amb caràcter urgent es convoque el Consell per parlar d’aquestes i altres qüestions, ja que resulta lamentable que hagen eixit a concurs les licitacions dels mitjans de comunicació municipals sense haver demanat opinió o propostes al Consell.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here