Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent convoquen la XX edició

0
314

Este dimecres 21 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte públic de convocatòria de la 20a edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent Julián Ribera (Jaume I, 33). En el mateix, hi intervindran Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, i Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera. A més, l’acte comptarà amb la col·laboració especial d’Àgora, Grup de Teatre.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vintena edició, són una prova destacada de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, malgrat la crisi econòmica i les retallades que afecten a sectors tan sensibles com la cultura.

El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En ambdues, poden participar els menors de 18 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà o superior o Batxillerat de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar les seues obres, originals, inèdites i en valencià, en el format establert a les bases del certamen abans de les 21 h del proper 31 de març.

Els guardonats amb els primers premis de cada modalitat rebran 400 €; els dels segons premis, 200 €, i els finalistes rebran, cadascun, un lot de llibres valorat en 150 €. A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu que arreplegarà també els guardonats i finalistes de l’edició de 2014 i que serà publicat en gener de 2016 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent estarà presidit per Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, quatre representants del sector educatiu, un autor de prestigi, un representant d’Edicions Bromera i un bibliotecari.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here