L’Alcúdia rendix homenatge al protector dels animals

0
258

El programa d’actes en commemoració a Sant Antoni Abat, el patró dels animals, va començar ahir divendres 16 de gener amb la cremà de la foguera, continuarà hui dissabte amb el correfoc i la dansà de Sant Antoni i finalitzarà demà diumenge amb la benedicció dels animals.

La cremà de la foguera de Sant Antoni va reunir ahir a les 8 de la nit, al solar ubicat al costat de l’Escola Infantil Municipal, un bon grapat d’Alcudians i Alcudianes que esperaven ansiosos poder botar-la i vore com es cremava.
Este es un esdeveniment que organitzen tots els anys els Festers de Sant Antoni de l’Alcúdia en honor al seu Sant, el protector dels animals, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Així doncs, a les 8.15 una rastrera de coets donaven pas, com si d’una falla es tractara, a l’encesa de la monumental foguera, la qual tenia unes mides de 8 metres d’alçada i 12 d’amplària.
Poc abans de prendre foc a la foguera gran es van encendre diverses fogueres xicotetes al mateix solar, les quals van servir per a preparar les brases per a torrar les xulles i l’embotit que havien preparat els Festers de Sant Antoni per finalitzar de bona gana la vetllada festiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here