Alzira i la comarca han reduit a cendra les deixalles de la crisi del 2014 (RIBERA TV)

0
305
La foguera de la Pl. Major d’Alzira esta nit
Video Ribera TV

La festa de Sant Antoni del Porquet amb les fogueres cumplixen, enguany, 226 anys, convertint-se en la segona més antiga d’Alzira després la Setmana Santa. El president d’esta tradicional festa alzirenya, Andrés Pau, assegura que esta antiguitat”consta documentalment”.

La festa de Sant Antoni Abat és celebrada en un bon grapat de municipis de la c0marca. Este monjo cristià que va viure a Egipte durant el segle I va ser un gran  amic dels animals i la seua imatge sol anar junt  a un porquet, animalet al que diu la història va curar i que, des d’aleshores sempre l’acompanyava.

La devoció al barbut sant, protector de tots els animals, es remunta al segle XII. La festa consisteix bàsicament en la desfilada d’animals que són beneïts i les fogueres de la vespra de la festivitat. Unes fogueres que constitueixen un ritual de renovació, per propiciar el pas de l’hivern a la primavera, també de purificació, cremant el mal representat pel dimoni o per la crisi. La invocació a Sant Antoni Abat està encaminada a aconseguir la fertilitat dels animals.

Alzira

A la capital de la comarca s’han cremat, hui, fogueres per totes les barriades i els veïns aprofiten les brases per torrar xulles i embotit.La foguera oficial i la més gran és la que es crema a la Plaça Major després de la mascletà que s’ha disparat poc després de les 9 de la nit.

I demà dissabte culmina esta festivitat  amb la processó dels animals que eixirà de l’esglèsia de Sant Joan després de la missa prevista per a les 17,30 hores de la vesprada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here