Sueca inicia este dissabte la festa de Sant Antoni

0
292

Sueca celebra la festivitat de Sant Antoni Abad

Com mana la tradició, Sueca tornarà a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abad durant els pròxims dies amb una sèrie d’actes que s’iniciaran dissabte que ve. La família Collantes, en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sueca, ha organitzat la tradicional processó acompanyant a la imatge del sant, que s’iniciarà a les 11.30 hores, des del número 4 del carrer Sant Miquel, i finalitzarà en l’església de Sant Pere on se celebrarà una missa a les 12 hores en el transcurs de la qual, es beneiran els tradicionals pans i garrofes. Al finalitzar, de nou en processó traslladaran la imatge del sant fins a la capella de l’Hospitalet, on tindrà lloc la benedicció d’animals i el repartiment dels pans i garrofes.

Per la seua banda, els veïns del carrer Sant Antoni Abad han organitzat també una sèrie d’actes el dissabte 17 que començaran, a les 18 hores, amb una processó en què acompanyaran la imatge del sant fins a l’església de la Mare de Déu de Sales, on es realitzarà la benedicció dels pans i els animals. A continuació, a les 19 hores, tindrà lloc una missa en sufragi dels difunts del veïnat. El diumenge 18, se celebrarà la tradicional fira de Sant Antoni en el parc de l’Estació i els carrers la Punta i Ferrocarril.

“Com en anteriors ocasions, des de la Regidoria de Festes, i amb la coordinació dels organitzadors, tornem a col·laborar en la celebració de la festivitat de Sant Antoni, tant en els actes previstos per al dissabte al matí davant de l’església de l’Hospitalet, com en la celebració del carrer Sant Antoni el dissabte a la vesprada, així com en la tradicional benedicció del diumenge 25 davant de l’església de la Miraculosa. Amb esta col·laboració, des de la Regidoria de Festes es pretén potenciar i mantindre una tradició tan arrelada en el nostre poble», ha afirmat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

Per la seua banda, el dissabte 24 de gener, a les 20 hores, l’Associació Amics de Sant Antoni realitzarà el trasllat de la imatge del sant en processó des del carrer Sant Antoni fins a l’església de la Miraculosa. Per al diumenge 25, a les 11 hores, l’associació té prevista la celebració d’una missa i, a continuació, es realitzarà la tradicional romeria que eixirà, a les 12 hores, des de l’avinguda del Teular, a l’altura del pont de la panificadora, i continuarà pel carrer José Mahiques, avinguda del Ferrocarril, ronda del Materal, ronda del Borx, i els carrers València, Molí, Verge de Sales, Mercat, Sant Doménech, ronda País Valencià i avinguda Bernat Aliño fins a l’església de la Miraculosa, on tindrà lloc la benedicció dels animals i el repartiment dels pans i garrofes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here