Compromis demana al Consell que garantisca els tractaments als afectats per hepatitis

0
339

El Grup municipal Bloc-Compromís ha presentat una moció que demana al Consell que garantisca els tractaments amb el medicament Sovaldi a totes les persones afectades per hepatitis.

Compromís també sol·licita el Govern d’Espanya que expropie la propietat intel·lectual del nou fàrmac, sense autorització de la propietària dels drets. Així com l’emissió de llicències obligatòries que en permitisquen l’ús, davall la premissa d’interés públic.

Hepatitis C

La hepatitis viral és una de les malalties més greus del món. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que esta patologia mata al voltant de 1,4 milions de persones cada any. En Espanya n’hi ha al voltant de 200.000 persones malaltes diagnosticades. Però el fet que, durant molt de temps, esta malaltia siga asimptomàtica fa pensar que siguen al voltant de 900.000 els pacients d’hepatitis C. 30.000 dels quals es troben en situació greu. Cada dia moren dotze persones que, en molts casos, podrien evitar-se si tingueren accés a un medicament que els ajude a millorar la malaltia.

Sovaldi

La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, depenent del Ministeri de Sanitat, va donar el vistiplau al finançament del medicament Sovaldi per al tractament de determinats grups de pacients afectats per la infecció.

El principi actiu de Sovaldi, fabricat per l’empresa Gilead, és sofosbuvir, una substància antiviral autoritzada per l’Agència Europea de Medicaments.

En els assajos clínics realitzats en 1.518 pacients tractats amb Sovaldi en tractaments de dotze setmanes, el 96% dels pacients es van curar. I en els que no tenien cirrosis, la cura fou del 99%. En pacients que no havien respost a un tractament anterior, la cura va ser del 94%. I els que no havien respost a tractament anterior, amb vint-i-quatre setmanes de tractament, la cura va ser del 99%.

Segons Paco Salom, portaveu municipal: “és inacceptable que, per motius econòmics, les persones malaltes d’hepatitis C no estiguen rebent ja els tractaments prescrits pels seus metges. Si hi ha un tractament nou amb un grau altíssim de curació, l’Administració té l’obligació de garantir-lo”.

A més, el Grup parlamentari de Compromís ha presentat a les Corts una proposició no de llei en què reclama al govern d’Alberto Fabra que garantisca els tractaments per a totes les persones malaltes d’hepatitis C.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here