EU d’Alzira denuncia les retallades del Consell als paratges de la Murta i la Casella

0
227

EU-Alzira va presentar una proposta al ple per a denunciar la supressió del servei d’assistència als paratges naturals municipals, com era el cas de la Casella i la Murta.

Senderistes en la Murta

Segons explica Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU s’ha vingut denunciant des de les Corts Valencianes successives retallades en el departament d’assistència tècnica de paratges naturals municipals valencians dels últims anys, i aquest finalment desapareix l’1 de gener de 2015. Aquest departament era atés per tècnics de Vaersa i havia dut a terme durant una dècada una important tasca d’assessorament als municipis del País Valencià que havien decidit protegir els seus espais naturals més singulars acollint-se a la figura de Paratge Natural Municipal. Era el cas d’Alzira en els paratges naturals municipals.”
D’aquesta manera, la tramitació dels diferents expedients, el seguiment dels paratges i la creació d’una xarxa intermunicipal d’intercanvi d’experiències i recursos, que era tot un referent en la política mediambiental, ara desgraciadament desapareix víctima de la ruïna institucional a la qual el PP ha conduït a l’administració autonòmica i que ha afectat de manera prioritària a programes i projectes de conservació del medi ambient.
Des d’Esquerra Unida considerem que aquesta decisió pot afectar molt negativament a la conservació i protecció d’aquests paratges, però per part del PP no es va voler tractar aquest assumpte en el ple de desembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here