Sebastià defensarà a Brussel.les el riu Xúquer i l’aprofitament de la palla de l’arròs (RIBERA TV)

0
519
Video Ribera TV
Jordi Sebastià hui a Alzira
Jordi Sebastià (centre) amb dirigents de LA UNIÓ

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, defensarà al Parlament Europeu el «reaprofitament» de la palla de l’arròs així com un cabal ecològic per al riu Xúquer, segons ha manifestat hui a Alzira on s’ha entrevistat amb representants de La UNIÓ de Llauradors i Ramaders, de Xúquer Viu així com de la Associació de Dones Progressistes. Contactes encaminats per traslladar a Brussel.les les problemàtiques agrícoles, mediambientals i de la violència de gènere de la comarca de la Ribera.

Sebastià s’ha mostrat partidari de «consensuar» una solució a la problemàtica mediambiental derivada d e la crema de la palla de l’arròs a l’entorn del Parc de l’Albufera; «no cremar la palla no ha solucionat el problema, tampoc s’ha donat una solució alternativa, la única solució per no contaminar el parc és aprofitar la palla», ha manifestat però ha afegit que el seu reaprofitament  ha d’estar «subvencionat per l’administració» per tal que no es castiguen les buxaques dels llauradors.

El parlamentari valencià que pertany a la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu ha critica que la PAC haja «beneficiat sempre als grans latifundistes» mentre «l’agricultura valenciana ha patit sempre una situació de competència deslleial».

 Per fer propostes comunes a Brussel.les Sebastià s’ha entrevistat esta vesprada amb diversos membres de l’organització ecologista Xúquer Viu. Però ha avançat que a partir que el riu «siga viu, s’han de regular els seus usos». Considera que el Pla Hidrològic del Xúquer, recentment aprovat «és il.legal» en carèixer de cabal ecològic i per «no respetar la Directiva Marc de l’Aigua». A més s’ha mostrat contrari ha fer noves prese d’aigua que no siga la de l’Assut de la Marquesa. I en este aspecte ha advertit quecas de no ser utilitzat l’actual transvasament Xúquer-Vinalopó, «Europa ens exigirà la devolució de la subvenció concedida per a estra infraestructura».

Pel que fa a la violència de gènere, l’eurodiptuat de Compromís-Primavera Europea ha advertit que «una de cada quatre dones europees ha patit violència sexual i una de cada tres violència de génere».

 Durant l’acte celebrat a la Mancomunitat de la Ribera Alta han intervingut també, Mª Josep Talens i el regidor de Carcaixent, Iván Martí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here