La gestió del pàrquing del Mercat ha costat 66.000€ segons Més Algemesí

0
320
Aparcament del mercat

El pàrquing de 6 milions d’eruos recpata com una botiga de llepolies 89€ diaris

En 2013 el contracte conjunt de gestió del pàrquing i de l’ORA costà al contribuent 70.760€. En 2014 hem repetit números rojos. El  contracte de l’ORA i de la 2a planta de l’aparcament, juntament amb el manteniment de la 1a que va per un altre costat, li costa a l’ajuntament 229.922€, diners que se li paguen directament a l’empresa concessionària. Tot i que cal descomptar uns 1.000€ corresponent al manteniment de les 6 places venudes, a eixa xifra cal sumar-li les despeses de l’assegurança així com la llum i l’administració de la 1a planta de l’aparcament, uns 4.000€ aproximadament. En definitiva estem parlant que en el segon any de vigència del nou contracte la gestió total del pàrquing i la de l’ORA costarà  uns 233.000€. Però quan s’ha recaptat?

Segons les dades que la concessionària ha passat a l’ajuntament de desembre de 2013 a novembre de 2014 (segon any de gestió) la recaptació ha estat de 168.080,76€. Això implica que hem recaptat 61.911.24€ menys dels que paguem a l’empresa i uns 66.000 menys del conjunt de despeses totals del pàrquing i l’ORA. De fet la recaptació corresponent al pàrquing és irrisòria.. El pàrquing ha recaptat 32.475,59€ corresponent tant a abonaments i rotació (meitat i meitat aproximadament). O si ho preferim una obra que ha costat 6 milions d’euros recapta l’espectacular xifra de 89 euros al dia! Qualsevol botiga de llepolies fa igual o més caixa en un dia.

Però el problema no acaba ací. Si la recaptació del pàrquing encara és la que és, es deu al fet que la meitat de la segona planta es troba ocupada per 55 abonats, dels quals 47 són residents i paguen entre 22’5 i 25€ mensual. Això ha rebentat el preu de lloguers de places de garatge en la zona centre. Els propietaris particulars, si no volien perdre a l’inquilí, s’han vist obligats a llogar una plaça de garatge en el centre d’Algemesí per 20€.

L’obra del pàrquing del mercat ha estat la pitjor inversió pública en tota la història d’Algemesí. El nefast equip de govern popular ha invertit 6 milions d’euros en una obra que no produeix cap benefici social sinó tot el contrari. Ja li ha costat en els seus dos primer anys més de 135.000€ i ha enfonsat als propietaris de places del pàrquing de la zona centre. Algemesí és l’únic poble on és més barat llogar una plaça de pàrquing en el centre de la ciutat que en la perifèria.

Projectant aquestes dades cap al futur podem preveure que la “broma” del pàrquing del Mercat costarà 1’3 milions de diners públics en els 20 anys de vigència del contracte. No oblidem que amb el sistema anterior l’ajuntament ingressava entre 4.000 i 6.000€ anuals pel cànon de l’ORA, ja que allò totalment deficitari és el pàrquing, no l’ORA que ha recaptat 135.605’17€. L’ORA amb zero euros d’“inversió” pública recapta 135.000€ i es manté, el pàrquing amb més de 6 milions d’euros invertits en recapta 32.000.

M+S ALGEMESÍ denuncia que el PP ha estat i és el pitjor gestor que mai hem tingut, ja que únicament sap balafiar diners públics, transvasar-los al sector privat i endeutar a Algemesí. Si a eixos 66.000€ del pàrquing sumem els més de 40.000€ de dèficit d’ingressos del centre polivalent tenim un dèficit de 100.000€ generat pels megaloprojectes populars. El partit popular no sols se n’anirà deixant un deute amb els bancs un milió superior al que heretà, sinó uns deute estructurals en edificis com el del pàrquing i el polivalent, deute estructural que ara pretén augmentar amb l’edifici innecessari del Mercat que tampoc se sostindrà econòmicament.

Si tingueren un mínim de dignitat els populars d’Algemesí reconeixerien l’error de l’obra del pàrquing i demanarien perdó a la ciutadania, per malbaratar els diners públics. Encara estan a temps.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here