David contra Goliat / Opinió: Robert Martinez

0
351

La Generalitat Valenciana ha tractat als habitants d’aquesta comarca com a “bitxos raros” a l’hora de gaudir del mateix dret que tenen la resta de valencians. Nosaltres som els únics que no tenim una concessió d’aigua pròpia per a beure en les nostres cases. Un dret que si tenen la resta de municipis, com ara tota l’àrea metropolitana de València o la ciutat d’Albacete, que agafen l’aigua que necessiten del nostre riu.
El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la petició dels municipis de la Ribera, per tenir una concessió pròpia d’aigua del riu que passa serpentejant pels nostres pobles, el riu Xúquer. Ha hagut de ser el Suprem qui li done un estiró d’orelles a la Generalitat en el tema de l’aigua.
Pareix ser que el (TS) tampoc entén per que l’aigua que bevem els riberencs (afectats pel problema dels nitrats i els pesticides), no és nostra sinó que li l’han donada als regants per a que ens la venguen als municipis. És a dir el (TS) tampoc entén per que s’ha de fer negoci en un dret bàsic i fonamental, reconegut en tota Europa, com ho és l’aigua de boca.
Durant molts mesos els socialistes riberencs hem estat lluitant per aconseguir eixa concessió i denunciant este improperi. Hem reclamat el dret a traves dels nostres Ajuntaments, a les Corts Valencianes, al Congres a Madrid i fins i tot a Brussel·les. En cap d’aquestes institucions governades totes pel PP, hem tingut una resposta que justificara el despropòsit la discriminació que estem patint els veïns i veïnes de la Ribera.
Durant molts mesos hem observat atònits com els municipis governats pel Partit Popular amagaven el cap sota terra com els estruços, com si el problema dels seus veïns no anara amb ells.
Els tres pobles més grans de la Ribera Alta, Alzira, Carcaixent i Algemesí han estat ben calladets durant tot el tràmit del Pla Hidrològic, han sigut fidels a “la voz de su amo”, el PP. Ni una sola veu per parts d’estos pobles, dels seus alcaldes i alcaldesses, preguntant-se per que han de pagar els meus veïns l’aigua mes cara? Per que hem de comprar-li l’aigua als regants?
Pot ser el Tribunal Suprem finalment obligue al govern a rectificar i a reparar l’agarbi. I pot ser que els mateixos veïns d’Alzira Carcaixent i Algemesí els demanen responsabilitats en un futur no massa llunyà per no defendre els seus interessos, els seus drets. Però el que és segur és que sis o set pobles menudets amb aquesta denuncia, amb aquest recurs que ha estat admès a tràmit els han tret els colors.

Robert Martínez
Secretari general del PSPV de la Ribera Alta

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here