Alzira organitza diferents activitats per promoure el valencià

0
284

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià SERVAL-AVIVA, ha portat a terme, en la temporada tardor-hivern, les activitats habituals de foment de la llengua en esta època, com són les cartes de Reis Mags, els cartells de rebaixes i descomptes, el calendari laboral d’Alzira i el calendari escolar.

De cara a la festa de Reis Mags, el SERVAL-AVIVA ha repartit 5.500 cartes per als Reis d’Orient destinades als escolars més menuts. El total de les cartes, il·lustrades amb dibuixos de joguets, s’ha repartit a tots els centres escolars de la localitat. És una activitat que el servici- agència de valencià de l’Ajuntament d’Alzira realitza, com cada any, en col·laboració amb oficines de valencià d’altres poblacions com Xàtiva o Manises. Per al regidor de Cultura, Carlos Correal, “esta és una activitat especialment apreciada perquè va dirigida als més menuts, i en què vinculem el foment de la llengua amb la il·lusió dels regals que demanen”.

Una altra activitat ha sigut el repartiment de cartells de rebaixes i descomptes destinats als comerços que oferixen els seus productes rebaixats de preu a partir de dates pròximes. També és una activitat que es realitza en col·laboració amb altres oficines de foment de la llengua. És també una campanya fixa des de fa uns anys en l’època de rebaixes.

Destinat a establiments oberts al públic (comerços, oficines i altres) s’han repartit 8.500 calendaris laborals en forma de gobelet (cubilete), com es fa habitualment, referits al municipi d’Alzira, amb indicació de les festes i dies no laborables fixats per la Generalitat i el Govern central, per una banda, i per l’Ajuntament d’Alzira per una altra.

Al setembre la Regidoria de Cultura, a través del SERVAL-AVIVA, va repartir l’acostumat calendari escolar, referit també a Alzira, amb expressió de les festes, vacances i els dies no lectius establits per la Generalitat i els centres educatius d’Alzira.

Les dos últimes són activitats pròpies del servici-agència de promoció del valencià de l’Ajuntament d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here