EU presenta a Alzira uns pressupostos alternatius

0
169

EU-Alzira presenta uns pressupostos alternatius, amb 2 milions d’euros més per a ocupació, serveis socials i la municipalització de serveis municipals

Esquerra Unida ha presentat una proposta de pressupostos municipals que inclouen dos milions d’euros més dels destinats per l’equip de govern al que haurien de ser les prioritats: ocupació, serveis socials i recuperar per a allò públic els serveis privatitzats.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU entenem que els pressupostos municipals haurien de tindre com a màxima prioritat fer front a la situació d’emergència que estan patint milers de veïns. Des d’EU creiem que amb nous ingressos i retallant allà on realment s’ha de retallar, com ara en les privatitzacions, és possible destinar més de 2 milions d’euros a programes de treball, a serveis socials i al rescat dels serveis públics de totes i tots.”
Segons Martínez (EU-Alzira): “els últims pressupostos de la Sra. Bastidas, en el fons, són més del mateix. Si llevem el préstec de 7,7 milions d’euros per l’Hort de Redal (el major de la història local i amb els interessos més alts), que es compta amb què la Generalitat pagarà quasi la meitat del deute (cosa irreal) i alguna iniciativa electoralista (l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que es du anunciant durant quatre anys), la resta de la despesa corrent és la mateixa que en anys anteriors. De la recuperació econòmica de la que parla el PP ni rastre, no se la creuen ni ells, ja que el total d’operacions corrents és el mateix que des del 2011.”
Des d’EU hem proposat una nova taxa als immobles que es troben buits per part dels bancs, que no s’aplique el descompte del 5% de l’IBI als qui més patrimoni tenen, la revisió de contractes privatitzats (l’autobús urbà són quasi 600.000 euros) i la reducció de despeses de gastos diveros (que sumen ara més de 1 milió d’euros) o en partides de festes (per estalviar-ne 70.000). Amb tot això es poden estalviar més de 2.000.000 d’euros.
Amb eixes aportacions es poden finançar en més del doble els programes de treball que manté l’Ajuntament, suposaria incrementar en quasi un 20% el que es destina a Serveis Socials i l’administració local podria assumir per gestió directa els serveis privatitzats oferint borses de treball públiques.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here