L’alcaldessa de Carcaixent «no pot» limitar l’accés a Ana Calatayud

1
465
Ana Calatayud en un plenari

No és la primera vegada que Units per València ha denunciat el “talante” de l’alcaldessa per posar totes les traves possibles a la nostra labor en l’ajuntament.
Lola Botella ha intentat limitar l’accés a la documentació municipal a què, com a representants triats democràticament pels veïns de Carcaixent, tenim dret.
“L’última idea de la Sra. Botella per a entorpir la nostra labor de fiscalització i control, és que des de fa uns mesos, ni tan sols ens permeten examinar lliurement la documentació que té la consideració d’accés directe per als ciutadans, ella ha de tindre coneixement previ del que volem”. Calatayud ha assenyalat que “l’alcaldessa no pot regular l’accés a qualsevol informació, sinó únicament quan es necessite la seua preceptiva autorització”. A l’Alcaldessa se li ompli la boca en els actes públics de les facilitats d’accés a la documentació que permet als regidors de l’oposició i per darrere ordena que no se mos done res sense que ella sàpia amb anterioritat el que volem vore.
Durant tot este mandat han sigut molt poques les ocasions en què la informació, a pesar de sol·licitar-la per escrit, ens ha sigut facilitada dins del termini i la forma. L’alcaldessa coarta constantment els nostres drets com a regidors i impedix que pugam realitzar la nostra labor d’oposició.
Esta situació que ha sigut denunciada diverses vegades, ens va portar el passat mes de gener a presentar una queixa al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.
El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha emés una recomanació en matèria d’accés a la informació dirigida a l’Ajuntament de Carcaixent.
En este sentit, el defensor del poble de la Comunitat Valenciana els ha recomanat que, d’acord amb la normativa vigent, faciliten als regidors de l’Ajuntament l’accés a la documentació necessària per a l’exercici dels seus càrrecs.
La resolució del Síndic està fonamentada en les decisions dels Tribunals de Justícia, que interpreten que entre els drets dels membres de la corporació mereix una especial atenció el dret a l’accés a la informació, ja que es tracta d’un instrument necessari perquè els mateixos puguen dur a terme amb coneixement suficient l’exercici de les seues funcions, entre les que es troben el control i fiscalització del govern local.
En este enllaç es pot llegir la recomanació del Sindic:
http://www.elsindic.com/Resoluciones/10688948.pdf

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here