Alberic acomiada a Ciprià Rodriguez, un alberiqueny enamorat del seu poble

2
436

El passat dimarts un lluitador nat per les tradicions i cultura del seu poble, Alberic, Ciprià Rodríguez Gea, ens deixava als 86 anys, “vençut” per una malaltia a la que que li va fer front, fins al límit de les seus forces.

 La missa-funeral es va celebrar en l’Església de l’Espiri Sant, oficiada per Mossèn Josep Vicent Martínez, on el fèretre va ser entrat per membres de l’actual Junta Directiva de la Confraria Cristo de la Fe, d’Alberic, de la que el va ser u dels fundadors, i primer president.

L’interior del temple abarrotat de gent, on es estava el seu Fill Sergio, acompanyat de la seua dona i els dos fills.

També, estaven, Antonio Carratalá, alcalde d’Alberic, acompanyat per alguns regidors del seu equip de govern, això com altres regidors, Dolors Palomares, Xaro Lázaro, Pepe Romero.

Ciprià/Cipri”, com li deien carinyosament els amics i coneguts, va ser una persona compromesa totalment amb tot el que passava amb Alberic

Va treballar en el Banc de Valencia; col3laborador del diari “Las Provincias”, al voltant de 25 anys; Regidor amb l’Alcalde José Duato ; Regidor de U.V., amb l’alcalde Enrique Carpí, del 2003-2007.

Durant les seus etapes com a regidor, i preocupat pel mal estat en que es trobaven llocs emblemàtics per al poble d’Alberic, que ja formaven part de la seua historia, com el polvorí, que durant la guerra civil espanyola va ser refugi d’una de les armes que tingueren fama en l’exercit republicà, el fusel denominat “Naranjero”; les bases o algibes d’aigua situades baix de lo finet, en la Plaça Constitució, actualment, per a que fora visitada, i el llavador, entre altres temes que sol·licitaren el parèixer o l’ajuda de Ciprià.

Una de les passions que tenia era el futbol, al que li va dedicar una bona part de la seua vida, però, principalment relaciones al futbol alberiqueny.

Primer com a futbolista de la Penya Soriano, que jugava d’extrem dret, i molt apreciat pel joc que desenrotllava, fent un futbol vistós i pràctic futbol.

Segona, com a vice-president del C.E. Alberic, sent Pepe Vello president, època de moltes alegries per al poble d’Alberic, on estigueren lluitant  per ascendiré a 3ª divisió.

Parlar de Ciprià, encara que puga ser el menys indicat, seria omplir un llibre amb moltíssimes fulles. Com parlar, de la seua banda, la Societat Musical d’Alberic, però voldria tancar amb un pa

Ciprià Rodoriguez, Vicent Aliaga i Manuel Martinez

ràgraf que he trobat en l’últim número de la revista local “Alberic Informa”, que fa Ricard Cervelló, director, gran amic i coneixedor de Ciprià, que col·laborava assíduament.

“Des de l’inici de la tercera etapa d’este “Diari del Poble “fa ja mes de 25 anys, ell sempre ha format part de l’equip de redacció, l’experiència que li ha donat la vida, i els seus consells continus han contribuït a que millorem diàriament, i també a superar problemes.

Les seues aportacions literàries en la revista, sempre han segut brillants.

Ell, en els moments difícils que hem passat en esta redacció, que han segut alguns, ens hi ha encoratjat, incitat i ens a infós ànims per a continuar lluitant per la publicació.

Ha remogut cel i terra, s’ha personat en els despatxos que ha cregut convenient, i ha parlat amb les persones que ha fet falta , perquè esta revista continuarà eixint a la llum pública.”

La seua família, era molt important en la seua vida, que entenia a la perfecció, el seu altre “amor” que sentia pel seu poble, Alberic, on  tota aquella associació cultural, esportiva, d’àmbit religiós, educativa, etc., que feia alguna cosa, allí estava ell.

D.E.P, un alberiqueny de pro, al que es notarà a faltar en molts llocs.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Foto: Ricard Cervelló

Feta el 14 d’abril del 2014. Ciprià Rodriguez , Vicent Aliaga “el porra” (al mig), i Manuel Martínez, en l’estadi Municipal d’Alberic.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here