Més de 100 cavalls participen en l’Exhibició de Doma Clàssica i de Carruatges d’Alberic

0
398

Dia del Cavall, ahir diumenge, en Alberic, on han participat mes de 100 cavalls, entre els de Doma Clàssica i els que han tirat del voltant de 40 carruatges de diverses classes, on havien els tradicionals i una sèrie de carruatges moderns, on s’incorporen materials mes lleugers, seients mes confortables, tant per al conductor, que per als passatgers, i millorat els sistema de frenada.

 L’Associació de Carreters “La Morera” d’Alberic, ha sigut l’encarregada de la seua organització, amb la col·laboració inestimable de l’ajuntament d’Alberic, la presencia de la Policia Local, per a regular el tràfic, Voluntaris de Protecció Civil d’Alberic, una ambulància de la Creu Roja, de L’Alcúdia i Alberic, i els components de l’Associació de Carreters La Morera, baix la direcció del “incombustible” Vicent Escribá “Pantaló”, alma mater d’este tipus d’actes, així com dels germans Javier i Jordi Rubio.

 El Sector “R” d’Alberic, ha sigut el lloc de concentració, on a les 9,30 h., han començat els actes, amb un esmorzar de germanor entre la major part del participants, per a posteriorment fer una visita per dins de la població, per tots els participants amb els carruatges plens de “convidats i familiars”, i els genets amb uns cavalls que alçaven l’admiració al seu pas, per la seua elegància i porte al caminar, pels carrers plens de gent, de:

Avinguda de la Ribera Alta, Rotonda de la Mona, Avinguda de La Glorieta, Ramón i Cajal, Vázquez Mella, Pizarro, Avinguda de la Muntanyeta, Rotonda de la Mona, Avinguda de La Ribera Alta, fins al punt d’eixida, on estava preparada la pista, per al Concurs d’Exhibició de Carruatges, i de Doma Clàssica.

.- Concurs de Carruatges – 10 participants.

Pista preparada per a passar per 10 punts senyalitzats amb cons, i on contava el millor temps en el recorregut, i es penalitzava la quantitat de cons que tombaren.

Àrbitre: Josep Lluis Guillem “Pansa”.

*Resultat dels 3 primers

1er.- Ricardo Guillem “Charlotet”, amb “Sicori” – 1’, 07 “

2on.- Vicent Escribà “Pansa”, amb “Quitapesares” – 1’, 20”

3er.- Javi Rubio, amb “Palante”, 1’, 21”

*Resta de participants

Rafa Tudela, amb Janepi; Paco Gonzalez; Adrià Salom, amb Nemo; Fran, de Gavarda, amb Brillante; Paco, de Gavarda, amb Babbie; Luis, “el fontaner”, amb Mónica.

Apart dels dos carruatges de Gavarda, la resta han sigut d’Alberic.

.- Doma Clàssica

Posteriorment ha tingut lloc, una demostració de Doma Clàssica, a càrrec de l’Escola Eqüestre Germans Monzó de Carlet; Màgia Eqüestre d’Andrés Fortuna de Benigànim; 2 cava-llistes de Murcia, així com de Pedro Cano, domador de cavalls en Italia, en una Hípica, amb el seu cavall “Vertucho”.

.- Anècdota

Entre els assistents, es trobava, Isabel Gómez, de Carlet, dona de Pedro Cano, apassionada pel mon del cavall, a la que li falta una setmana per a donar a llum.

.- Suspensió d’Actes per la pluja

La participació haguera sigut major, si el temps haguera acompanyat, ja que ha tingut que suspendre, per culpa de la pluja, així com el menjar prevista per l’Associació a base de paella, que ha hagut de celebrar-se en el Pavelló de la Muntanyeta, al ser ofert per Antonio Carratala, alcalde d’Alberic, que es trobava present, oferiment que ha sigut ben acollit pels participants.

També s’ha suspès, la Doma Clàssica de la vesprada, pel mateix motiu.

Tot ha transcorregut, sense cap incidència, on a pesar del temps que feia, han acudit  mes de 300 persones, sense contar als participants, que s’han anat satisfets pel que han vist.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E.S.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here