Més d’un centenar de pilots participen en la III Exhibició de Motos Clàssiques d’Alberic

0
560

 

Mes de 2000 persones han presenciat en Alberic, la III Exhibició de Motos Clàssiques, celebrat el matí del diumenge 7 de desembre del 2014, en el Sector R, en un recorregut amb un bon asfalt per a carreres de motos, segons han comentat alguns corredors locals.

 Tot va començar fà 3 anys, amb el homenatge a Julian Miralles Caballero, tota una referencia i precursor de l’afició actual en els aficionats a les carreres de motos, no sols d’Alberic, sinó també de La Ribera.

L’any passat li va tocar ser el homenatjat, el que fora primer President del Moto Club Alberic, Vicent Gadea Fayos.

Un jove alberiqueny, estudiant de 2on de periodisme, Vicent Tafaner Portalés, ha sigut el que ha fet de “mestre de cerimònia”, conduint amb soltesa, tot el desenrotllament de les diferents proves d’exhibició, i entrega de la placa.

 En esta III Edició, ha sigut Vicent Martínez Martínez, que va ser President, al faltar Vicent Egea, durant un any. Ha rebut una Placa Commemorativa de mans de l’actual President, Rafa Carboneres, acompanyat per Vicent Blau, expresident i actualment directiu, amb dos fills  apassionats pel mon de les, com ell, Vicent i Jusep.

Abans de l’entrega de la placa, Victorino Albentosa, alberiqueny de pro, una de les persones que ha viscut el motociclisme en Alberic, des de jove, i coneix bé el Moto Club d’Alberic, ha fet un poc d’història i ressaltat la figura de Vicente Martínez Martínez.

El temps ha acompanyat per a que famílies senceres i molta gent jove i amants i apassionats de la moto pura i dura, com son les clàssiques, on no tots tenen el seu mecànics, sinó que son els mateixos pilots, i que al mateix temps heu comparteixen amb els demes pilots.

 – Pilots d’Alberic

Vicent Blau – Diego Domingo – Juan Domingo – Miguel Gimenez – Edu Almijo – Vicente Pedro Benavent – Juan Angel Morcillo – Vicent Martínez – Vicent Gea – Jusep Blau – Carlos Navarro – Salva Oliver – Alfredo Serra – Pablo Murillo – Carlos Mínguez – Pablo Cogollo – Ivan Miralles.

.- Altres Pilots i procedència

Aaron Lopez (Benifaió) – Pablo Cortés Molla (Bocairent) – David Gimenez (Carcaixent) – Gumi Sepulveda (Alzira) – Claudia Sepulveda (Alzira) – Josep Aparicio (Llosa de Ranes) – Francisco Collado (Tavernes Blanques).

Poques xiques, es troben en esta classe d’exhibicions o competició de motos, i en Alberic hem tingut a Claudia Sepulveda (Alzira), 13 anys, estudiant de 2on d’ESO, en el mon de les motos des de els 7 anys, i ens dia “el meu somni, es poder demostrar que puc córrer en una moto oficial en Moto GP, però les xiques heu tenim mes difícil”.

I com no podia faltar en este tipus de Exhibicions, m’he trobat a un “manetes”, apassionat de les motos antigues, i que orgullosament exhibia la seua, i parle en refereix a Pere Pedralba Beltran, de Sueca, que en desguassa la seua moto, “porta motor Lambretta Servetta, xassís i rodes de Bultaco junior, el seient i la resta, fet per mi artesanalment”. Estem parlant, d’una recreació de fa 35 anys.

 Antonio Carratala, alcalde d’Alberic

¿Realça al poble d’Alberic, este tipus d’actes en el món de la moto?

Si, este tipus i altres activitats, on hem intentat donar-li molta vida al nostre poble, i que tinga la màxima repercussió, i hui es un clar exemple, que ho hem aconseguit entre tots, i a poc a poc, anem recuperant eixa assignatura pendent que tenim en el nostre poble, i eixa identitat que a poc a poc em sent orgullós, que estem recuperant, i hui és un clar exemple. Tenim els carrers del nostre poble plens de moters, i de gent de tota la comarca, i inclús de tota la província.”

Esperaves que vingueren tanta gent?

“No. La veritat és que no. Si l’any passat es va arribar quasi als 100 inscrits, hui s’ha sobrepassat prou, i això significa que esta festa va a mes, és un gran èxit, i agrair a l’esforç que es fa des del moto club, i de totes les famílies d’Alberic, que es volcà en tots els actes que s’organitzen, i que demostra que Alberic és un gran poble, i que continuarem creixent.»

*Rafael Carboneres, President del Moto Club Alberic

Rafa, Com s’ha desenvolupat esta III Exhibició de Motes Clàssiques?

“Molt bé. ha sigut tot un èxit, a pesar del retard en el començament, ja que ens ha fallat l’ambulància, fins que hem sol-ventat el problema, amb una altra companyia, han hagut uns lleus accidents, i com estàs veient, la quantitat de públic es impressionant, on superem mes de 2000 persones en el circuit, i la participació de pilots, ha batut e  record de l’any passat.

El primer any foren 105, l’any passat 64, i enguany, al voltant de 130.”

Una vegada acabat el III, preparant l’any que vé, es a dir el IV?

“S’acaba huí, i demà ja estem preparant-lo.”

.- “Carrera de motos en Alberic?

Alguna novetat Rafa, respecte al que estem veient?

“Estem plantejant-nos fer una carrera urbana, però el problema està en les mesures de seguretat, que és el primordial, ja que no és el mateix una exhibició, que a una carrera, on vénen a per totes, és a dir, a voler guanyar. Una carrera urbana, no és el mateix que en un circuit, on tenen moltes escapatòries i mesures de seguretat»

El Sector “R”, on es trobem ara, ¿seria el perfecte?

“Totalment, perquè en el tema de l’asfalt, d’ubicació, i altres seria perfecte, i l’avantatge que tenim, es que es veuria tot el circuit, i per contra, la desavantatge  de que si no tenim un patrocinador fort que financie, no podríem fer-ho, perquè no es cobra l’entrà, no com en altres llocs com Xàtiva, que si es cobra.”

Però, en el cas de que tirareu avant en fer una carrera, m’imagine Rafa, que es plantejaríeu el cobrar entrades….

“Nosaltres si ens tirarem avant, perquè en Alberic hi han empreses que ens ajuden molt, així com les institucions, les empreses que poden d’Alberic ho fan amb el que poden, i les persones del Moto Clu, es bolquen a tot el que fa falta. Si les circumstàncies es donen, farem una altra vegada, carrera a Alberic.»

.- “els Joves pilots d’Alberic, fora del  Moto Club, tenen les portes obertes…”-

He fet un recorregut pels pilots participants d’Alberic, i m’he trobat, en que hi han pilots que no pertanyen al Moto Club Alberic, i crec que es una llàstima, perquè la majoria son joves amants del mon de la moto.

Des del Moto Club, i tu com a president, ¿Penseu fer algo, per a que s’integren?

“Nosaltres, tots els divendres ens reunim, i els invitem a que els que no formen part, que vinguen, o saben qui soc jo i poden vindre a m’ha casa on les portes estan obertes tots els pilots d’Alberic, tots sense excepcions.

Ara som gent nova en la Junta, i des de fa tres anys que començarem amb activitats com esta, o com fa un mes lloguem el Circuit d’Albaida, per a pilots del Moto Club, a càrrec del Club, així com estem pagant llicències a pilots, i poden vindre quan vullguen, les portes estan sempre obertes per a qualsevol pilot d’Alberic.”

 

.- Julian Miralles Caballero. “Julian, junior, tornarà a competir en moto, ….”

Entre els pilots d’Alberic, no ha faltat a la cita Julian Miralles Caballero, per acompanyarar al menut de la família, Ivan, que ha participat.

 

Julian, com estas veinte esta III Exhibició de Motos Clàssiques en Alberic, ¿Va enraiant-se?

“Esta es la carrera que més èxit ha tingut de les últimes exhibicions que han hagut pels pobles, ha batut els records, amb 123 corredors inscrits, l’ambient per a ser desembre, un dia esplandit, i això ajudat a que moltíssima gent haja vingut a vorer les carreres, i Deportiva-ment ha sigut un èxit.”

Cada dia hi han mes motoristes en Alberic, ¿ten la culpa d’això?

“No. El Moto Club d’Alberic, sempre ha sigut un gran Moto Club, i ara hi ha gent que té ganes de fer coses, s’han agrupa molta gent, ja venen els fills nostres, ja no son els que el muntaren, sinó inclòs els nets dels que el muntaren, son els que estan arrancant ara. Ara hi han joves, de mitjana edat i majors, i això fa, que hui hagen mes de 20 pilots en Alberic.

¿Li fa falta una carrera en el poble d’Alberic?

“Bueno, sempre sabem que les carreres en els pobles, són bonica, però, al mateix temps són perilloses i costosa, perquè cal posar moltes mesures de seguretat. No és el mateix una carrera qwe una exhibició com la de hui, on ningú es juga res, i ja tenim algun esglai que un altre, imaginem en una carrera el que podria passar. Crec que com estem, estem bé, continuar creant afició, i les carreres cal fer-les en els circuits.»

¿Com veus al motociclisme en la Comunitat Valenciana, respecte a la resta d’Espanya?

Crec que en Valencia, tenim grans pilots, tenim una pedrera molt bona, el que passa es que els joves que mosatros portem, encara no han arribat al mundial amb força. Enguany va Jorge Navarro, com a primer pilot valencià que ha eixit de la cantera nostra (Cuna de Campions Bankia), com Barberà, Nico Terol, i altres, ara bé la segona fornada, i són boníssims. Hi ha 5/6 xiquets, que arribaran tots molt forts, però ben forts.”

Julian, fora de gravadora, ens diu per a Riberaexpress, sobre Julian Miralles “junior”, que no ha pogut llevar-se el “mono” de pujar dalt d’una moto, i cada dia que passava li faltava quelcom, i “es que porta molt a dins el mon de la moto, estos dies està entrenant-se en Almeria, i si tot va vé, tornarà a la competició”.

 

.- Incidència

Els incidents que han hagut, han sigut lleus.

Ú d’ells ha ocorri en una xicoteta recta, al al fregar-se dos motoristes al vaig obrir-se per a agafar la corba, i una d’elles ha invàlid  la vorera ocupada per públic, on han sigut assistits en l’Ambulància Vallada, en el circuit, pel Dr. Jesús Sanfélix, i una A.T.S. Segons el Dr. Sanfélix, hi ha conseqüència dels colps rebuts, «un xiquet ha necessitats uns punts de sutura en l’orella, el pilot, d’unes contusions, i un altre adult, per malalties en l’esquena», ningú d’ells ha sigut necessari el seu trasllat a Centre Sanitari.

Altre ha sigut, la caiguda d’un pilot, a l’eixida d’una corba, sense conseqüències, sols les dolències del colp a l’asfalt.

.- Seguretat en el circuit

La Policia Local, ha sigut l’encarregada de la seguretat del circuit, amb l’ajuda de Voluntaris de Protecció Civil d’Alberic. E

Els Voluntaris del Moto Club, baix les ordres de Francisco Moncho, de Gandia,  Director del Circuit de la Exhibició, han controlat les eixides d’escap, i que el públic mantingueren les distancies.

 

Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E.S.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here