L’Alcúdia presenta el llibre «Lluitant contra l’oblit»

0
346

La Casa de la Cultura de l’Alcúdia va acollir el passat dijous la presentació del llibre Lluitant contra l’oblit, de Laura Ballester, una obra de no ficció sobre l’accident del Metro de València ocorregut el 3 de juliol de 2006, on van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, però sense cap responsable.
L’acte va comptar amb la presència de Francesc Martínez, vicedegà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de València, amb Paco i Miguel, membres de l’Associació de Víctimes del Metro i amb l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui va encetar la presentació remarcant la importància d’este llibre, ja que recull tots els esdeveniments que envoltaren l’accident, el calvari de les famílies de les víctimes i la lluita d’estes per aconseguir respostes.

Francesc Martínez també va voler dirigir unes paraules per alabar la feina que Laura Ballester ha dut a terme durant estos vuit anys. L’autora, després d’investigar, parlar amb els familiars de les víctimes, intentar, sense èxit, reunir-se amb l’Alcaldessa de València o el president de la Generalitat en busca de respostes, ha sabut plasmar al llibre, d’una manera clara i emotiva, tot allò que ha anat recopilant.

Laura Ballester va ser la tercera en agafar el torn de paraula. En primer lloc, va explicar que el motiu principal d’escriure este llibre va ser el de provocar indignació, ja que els familiars, amics i tot el poble valencià continua sense respostes i sense cap responsable d’aquell accident del metro. A més, va detallar l’estructura i la forma en la que s’ha condensat la informació al llibre: antecedents, conseqüències, ocultació de dades, negligència en el tractament de les proves clau, manipulació informativa, contradiccions judicials i testimonis inèdits. Per últim, va posar uns fragments del programa Salvados del especial Los olvidados que va emetre LaSexta i en el que pot vore tot el “secretisme” que ha envoltat este historia.

Per finalitzar la presentació, Paco i Miguel, membres de l’Associació de Víctimes del Metro, van narrar algunes de les moltes batalles que han hagut de lliurar per a que, vuit anys després, es reòbriga el cas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here