Almussafes homenatja al Jutge de Pau dels últims 12 anys

0
392

Lola Llopis va prendre possessió el 6 d’agost de l’any 2002.La veïna d’Almussafes, Elena Aranda, ha assumit hui el càrrec de la seua predecessora

La corporació municipal va aprofitar el ple ordinari celebrat ahir dijous dia 4 per a celebrar un acte públic de reconeixement a Lola Llopis, la primera dona jutge de Pau de la localitat, anomenada a finals de juny del 2002 i que, després de dotze anys en l’exercici de la seua funció com a mediadora en la societat civil d’Almussafes, cessa de manera voluntària en un càrrec que va renovar durant els anys 2006 i 2010. Elena Aranda ha pres ja el testimoni de la seua predecessora en el càrrec i des de hui divendres dia 5 es troba al capdavant del Jutjat de Pau d’Almussafes, per la qual cosa les autoritats municipals van aprofitar també per a oferir-li una benvinguda oficial i brindar-li el màxim suport en el camí professional i altruista que acaba d’assumir.

Lola Llopis, la primera dona al capdavant del Jutjat de Pau de la població i el Jutge de Pau que més anys ha exercit esta labor en el municipi des de l’any 1871, data d’instauració del Registre Civil a Espanya, ha celebrat un total de 120 matrimonis civils durant els seus dotze anys de trajectòria, a més d’enfrontar-se a infinitat de conflictes que ha aconseguit resoldre amb gran professionalitat. Amb motiu de la distinció que va rebre ahir dijous per part dels representants polítics de l’ajuntament va reconéixer haver actuat en tot moment amb la millor de les voluntats en el seu exercici com a jutge llec integrant del poder judicial, amb el Codi Civil en la mà i comptant en tot moment amb la inestimable ajuda dels funcionaris del propi Jutjat de Pau.

El seu compromís amb la societat civil d’Almussafes va ser lloat per part dels portaveus dels tres grups municipals i del propi alcalde, Albert Girona. De fet, el president de la corporació va destacar l’excel·lent realització de la seua principal funció com a Jutge de Pau. “No és fàcil impartir justícia en l’escala que li correspon a un jutge de Pau davant de conflictes i faltes que es generen tant en l’àmbit privat com civil, però Lola ha aconseguit resoldre molts d’ells amb una valoració notable i significativa”, va constatar. Així mateix, va elogiar la seua gran responsabilitat com una de les màximes representants de la societat civil, traduïda en la seua presència en pràcticament la totalitat dels actes oficials celebrats durant les últimes dos dècades.

Girona va fer un recorregut per la trajectòria de l’homenatjada, destacant les seues inquietuds literàries i també com a investigadora de la història i tradicions locals, facetes que durant els últims anys s’han vist reflectides en l’edició de diversos articles històrics en els Llibres de Festes i en la publicació del seu treball “Recull de malnoms del poble d’Almussafes” amb motiu de la VI Jornada d’Onomàstica, Toponímia i Antroponímia de la Ribera, l’any 2012. Altres aspectes, com les seues intervencions en els mitjans de comunicació i la seua labor com a conferenciant en distints actes, també van ser ressaltats durant l’acte de distinció pública, en el que Lola Llopis va estar acompanyada pels membres de la seua família més acostada.

Amb la plena satisfacció de la calor que sempre li han transmés els veïns i les diferents associacions de la localitat i el suport continu brindat per les diferents corporacions municipals, Lola Llopis tanca este capítol de la seua vida per a obrir un altre, ja jubilada de la seua professió, en el que es va a dedicar a continuar desenrotllant el seu projecte d’investigació sobre els malnoms locals, a disfrutar de les seues aficions per la lectura, l’escriptura i el col·leccionisme de monedes, i a compartir el seu temps lliure amb la seua família.

Després de rebre una placa commemorativa en reconeixement al treball realitzat, els membres de la corporació municipal van felicitar Elena Aranda, la que ja és la segona dona jutge de Pau en la història d’Almussafes, pel seu nomenament.

Mª José Girona
Departament de Premsa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here