ERPV lamenta l’acord de la UGT amb la patronal en el conveni dels collidors

0
327
El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha lamentat que l’acord assolit sobre el nou conveni col·lectiu dels collidors del camp valencià no contemple les millores necessàries que requereix el sector. Per a Cerdà ‘és incomprensible que qui, suposadament, ha de defensar els drets dels treballadors, deixe passar una oportunitat com aquesta per aconseguir millores per a un sector tan maltractat’.
El dirigent republicà ha afegit que “la signatura del nou conveni dels collidors del camp valencià, que semblava quasi impossible i abocava a una vaga del sector, per les inassumibles condicions plantejades per la patronal, va acabar esdevenint en acord a dos bandes, entre els empresaris i UGT, després que la patronal rebaixara la proposta de rebaixa del 30%”.
Laveupv.com

Cerdà ha afegit que “la proposta d’una rebaixa salarial tan abusiva és, sense dubte, un globus sonda per a espantar la classe treballadora i poder així tenir més força en la immediata negociació. A més, la supressió de la ultractivitat (la pròrroga del conveni fins a assolir un nou acord) hipoteca les futures negociacions deixant-les a càrrec de la voluntat patronal, com ja va passar amb la reforma laboral.

Un altre dels punts negatius de l’acord és l’acceptació d’imposicions patronals completament arbitràries, com la possibilitat del comerciant de poder sancionar els treballadors per taronja ‘mal recol·lectada’, deixant completament a mercè del criteri d’algun empresari sense escrúpols, la dura feina de tota la jornada dels treballadors.

Per contra, la FEAGRA-PV la federació agroalimentària de CCOO, s’ha posicionat en contra de la signatura d’aquest acord. Els motius d’aquesta negativa són perquè segueix precaritzant les condicions de treball dels collidors i no contempla, entre altres qüestions, una obligatorietat a les empreses del sector de fer una contractació directa mínima del 80% de la plantilla; deixant aquest punt, en molts casos, en mans de les ETTs.

En eixe sentit, Cerdà ha afegit “que bona part de la contractació de les plantilles haja de passar per les mans de les ETTs suposa greus abusos amb els treballadors i incompliments del mateix conveni. Considerem aquest punt completament inacceptable perquè condemna els treballadors a esdevenir esclaus del S.XXI.

“Des d’Esquerra Republicana del País Valencià farem costat a les reivindicacions del camp valencià, en defensa també dels drets laborals dels seus treballadors, posant a la seua disposició els nostres grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu tal i com hem fet aquests dies amb la denúncia de la conducta de les ETT’s al camp valencià”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here