Sueca convoca els concursos de Poesia Satírica i Redacció de Saïnet

0
460

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca i la Junta Local Fallera han convocat la X edició del Concurs de Redacció de Sainets. Per la seua banda, la Regidoria de Festes i la Junta Local Fallera han fet el mateix amb la VII edició del Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví”, per a les Falles de 2015. En el cas del sainet, cada participant podrà optar al premi amb un únic treball que haurà de ser original, inèdit, no premiat ni representat amb anterioritat ni, actualment, en fase de participació en qualsevol altre concurs, a més d’estar escrit en valencià normalitzat. Quant a la temàtica de les poesies, les bases del Concurs especifiquen que serà lliure, però haurà de tindre necessàriament una visió crítica, irònica i humorística, alhora que respectuosa. Així mateix, hauran de ser originals, inèdites, no estar premiades amb anterioritat, ni actualment en fase de participació en qualsevol altre concurs, i escrites en valencià normalitzat.

“Sueca és el bressol del sainet i té la responsabilitat de fomentar la seua creació. Amb este premi a la redacció de sainets, posem el nostre xicotet granet d’arena per a la seua evolució i modernització. Fem també, any rere any, un homenatge a Bernat i Baldoví de la millor forma possible, editant i representant obres de teatre d’humor valencià”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro. «Els premis de poesia satírica marquen el tret d’eixida, quant al vessant cultural, de les nostres Falles en Sueca, Mareny de Barraquetes i El Perelló. Eixa sàtira de la qual nosaltres som verdaders mestres i que, en vers, empra l’agudesa davall la forma de la ironia, l’al·lusió o la burla per a mostrar dos grans components: la crítica i l’humor. Ara tenim l’oportunitat de demostrar el nostre enginy i presentar les vostres obres a la Regidoria de Festes que, com tots els anys, patrocina este premi cultural. Així que, ànim i a concursar amb molta dosi de sàtira», ha expressat el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

Les sol·licituds per a participar en els concursos es presentaran en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament de Sueca, en horari de 9:00 a 14:00 hores, fins al 9 de gener de 2015. Una vegada presentada la sol·licitud de participació en el Registre, el treball s’entregarà, amb pseudònim, en els departaments de Cultura o Festes, segons el concurs en què es participe, ambdós ubicats en el segon pis de l’edifici consistorial. Quant als premis, el Concurs de Redacció de Sainets concedirà un únic premi consistent en la publicació del treball guanyador junt al Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2015-16, i 800 euros. Per la seua banda, el Concurs de Poesia Satírica “Bernat i Baldoví” tindrà també un únic premi consistent en la publicació de la poesia guanyadora en el Llibre Col·lectiu de les Falles de Sueca 2015-16, i 300 euros.

L’entrega del premi als guanyadors es realitzarà en el transcurs de l’acte d’entrega de premis del Concurs de Representació de Sainets, el pròxim 13 de febrer. Les bases dels dos concursos es poden consultar en la web de l’Ajuntament de Sueca www.sueca.es, i a través de facebook i twitter.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here