Els alumnes del Gloria Fuertes d’Alzira amb La Castanyera

0
596

Els alumnes d’Educació Infantil del Gloria Fuertes han celebrat La Castanyera. Per tal de contextualitzar la festa els xiquetes i les xiquetes van vindre vestits de castanyers i castanyeres. Durant tot el matí van gaudir d’aquesta festivitat amb diferents activitats i amb la sorpresa de la castanyera que relatà un conte per als xiquets. Per finalitzar, cada aula va passar pel hall d’Infantil on, gràcies a les mares voluntàries, gaudiren d’un esmorzar típic de la tardor.
Com ja sabeu, la celebració de La Castanyera ja és una tradició al centre, i el seu treball suposa l’ampliació de vocabulari al voltant del tema en les tres llengües del curriculum: valencià, castellà i anglés.

*La Castanyera és un personatge representat per una senyora que vesteix roba vella i que sempre porta un davantal i un mocador al cap. Durant la festa, la castanyera ven castanyes pels carrers de la ciutat. Porta un cistell ple de castanyes que ha recollit al bosc i les torra al torrador. Després les posa dins dels paperets per vendre.

 

 

El pasado 28 de noviembre los alumnos de Educación Infantil del Gloria Fuertes celebraron La Castañera. Para contextualizar la fiesta los niñas y las niñas vinieron vestidos de castañeros y castañeras. Durante toda la mañana disfrutaron de esta festividad con diferentes actividades y con la sorpresa de la castañera que relató un cuento para los niños. Para finalizar, cada aula pasó por el hall de Infantil donde, gracias a las madres voluntarias, disfrutaron de un almuerzo típico del otoño.
Cómo ya sabéis, la celebración de La *Castanyera ya es una tradición en el centro, y su trabajo supone la ampliación de vocabulario alrededor del tema en las tres lenguas del curriculum: valenciano, castellano e inglés.

*La Castañera es un personaje representado por una señora que viste ropa vieja y que siempre trae un delantal y un pañuelo a la cabeza. Durante la fiesta, la castañera vende castañas por las calles de la ciudad. Trae un cesto lleno de castañas que ha recogido al bosque y las tuesta en el tostador. Después las pone dentro de los papelitos para vender.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here