CCOO: «Les ETTs paguen als collidors el 50% del salari que marca el conveni» (RIBERA TV)

0
440
Les ETTs paguen la meitat del salari del conveni
Vicent Navalón hui a Alzira

Vicent Navalón i Tomás Marrades

El sindicat CCOO ha mostrat el seu desacord amb el conveni de collidors signat per la patronal i la UGT per considerar-lo «regresiu» per als treballadors i perquè no recull «l’objectiu prioritari que és acabar amb les mafies explotadores que són determinades ETTs».

Unes empreses, que segons CCOO contraten «entre el 80 i el 90% dels collidors i que retribueixen «la meitat del salari que marca el conveni». Fins i tot els dirigents del sector agroalimentari d’esta organització sindical consideren que les ETTs «estan defraudant a Hisenda i a la Seguretat Social, a més de traficar amb persones».

A més, segons ha explicat Vicent Navalón donat que dels quatre anys de vigència del conveni, els dos primers es congela el salari i perquè «elimina» la clàusula de garantia que prohivia anar a destall mentre hi hagueren aturats registrats en l’INEM. Navalón s’ha mostrat molt crític amb els responsables del sector de la UGT «en firmar en solitari un conveni després d’anunciar una vaga».

Per la seua part el secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO, Tomás Marrades lamentà la «impassibilitat» de la patronal davant «els abusos» dels supermercats que venen cítrics a pèrdues i explicà «la responsabilitat ineludible» que tenen els sindicats per «acabar amb la precarietat» i per «defensar la dignitat» dels treballadors del camp.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here