L’Alcúdia celebrà la festivitat de Sant Andreu

0
417

El passat cap de setmana es va celebrar a l’Alcúdia la festivitat del seu patró, Sant Andreu Apòstol, amb un seguit d’actes organitzats per la Junta Central de Confraries, la Parròquia Sant Andreu Apòstol i l’Ajuntament de l’Alcúdia, amb el patrocini de la Fundació Caixa l’Alcúdia.

Els actes començaren el divendres 28 a les 7.3

La Coral Nova Creació

0 de la vesprada amb una actuació, al Saló Artístic del municipi, del grup coral Veus Noves de Biar, dirigit per Cristóbal Camarasa i la Coral Nova Creació de l’Alcúdia, dirigida per Enrique González. Ambdues formacions van interpretar 8 temes, barrejant cançons populars amb temes de pel·lícules, boleros i fins i tot, cançons de música Pop; tots molt coneguts del públic i per tant, molt celebrats.

En acabar l’actuació, la presidenta de la coral alcudiana, Ma Teresa Santos, va fer entrega d’una placa commemorativa a la presidenta del grup Veus Noves.

El diumenge 30 de novembre, el dia del patró, els alcudians van despertar a les 9 del matí amb un volteig general de campanes. L’oratge va impedir que se celebraren alguns dels actes previstos, com ara les atraccions infantils i la picadeta popular previstes a la plaça del País Valencià. Sí se celebrà l’esmorzar popular organitzat per l’associació d’Ames de Casa Tyrius amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Ntra. Sra. de l’Oreto. Els assistents van poder disfrutar d’entrepans de cuixot i refrescos, que se repartiren a les dependències de la Casa del Llaurador, i els veïns que van voler, se’ls menjaren a la cafeteria de la Llar Social de la Caixa Rural.
Els actes van continuar a les 11.30 del matí amb la missa en acció de gràcies a Sant Andreu, organitzada per l’Associació Gent Major. En acabar la missa, la Sala Rex de l’Alcúdia va acollir el dinar de germanor.
A les 12 del mig dia, al Saló Artístic es va realitzar el tradicional sorteig de joguets, organitzat per la Caixa Rural entre tots els menuts del poble amb cartilla d’estalvis a l’entitat bancària.

Finalment, la festivitat va culminar a les 7 de la vesprada amb la Missa Solemne en honor al patró de l’Alcúdia i la processó, que en este cas es va haver de fer claustral, dins la parròquia de Sant Andreu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here