Centenars de valencians clamen pel retorn de RTVV

0
319

Diego Braguinsky i Juanjo Prats han llegit el manifest del Comité de treballadors de RTVV

Centenars de valencians han donat suport aquest dissabte als treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en el primer aniversari del tancament decretat pel govern d’Alberto Fabra. Davant del Palau de la Generalitat Valenciana, la concentració ‘Sense senyal no hi ha futur’ ha coincidit amb l’hora de l’apagada televisiva (12:19) moment en què s’ha fet un minut de silenci. Els convocants han reclamat un canvi de govern per recuperar la ràdio i televisió públiques. «Hem sortit al carrer, per dir no a la mordassa, per dir prou, per exigir el nostre dret a uns mitjans de comunicació propis, com a part del nostre autogovern com a valencians», ha conclòs el manifest.

L’acte ha estat conduit per la periodista Xelo Miralles, la primera presentadora d’informatius de Canal 9 l’any 1989, davant un escenari decorat amb una tela negra on es podia llegir ‘Sense senyal no hi ha futur’ i l’hora del tancament de les emissions televisives (12:19 hores).Miralles ha recordat la cadena d’esdeveniments que va finalitzar amb l’apagada dels mitjans audiovisuals públics del País Valencià. La periodista ha dit que el govern d’Alberto Fabra vol «morir matant» i continua «dient mentides, culpant els treballadors i burlant-se de la societat».

La presentadora ha afegit que «RTVV serà de tots els valencians o no serà, perquè RTVV tornarà» i ha dit que «l’autèntica democràcia està per arribar i la nova RTVV hi ha de jugar un paper important».

La presidenta del comitè d’empresa de RTVV, Salut Alcover, ha recordat les recents declaracions públiques de membres de la Generalitat Valenciana que «admeten l’errada» i volen «reescriure la història».

«Estem escoltant fins i tot que diuen que van tancar per començar de zero, però no es pot començar de zero quan hi ha 1.600 treballadors acomiadats, un sector audiovisual destrossat, un cost de 220 milions de l’ERO, 1200 milions de deute, 16 directius imputats i zero responsables», ha dit Alcover.

Durant molts moments de l’acte s’han escoltat crits de ‘Fabra dimissió’ i ‘RTVV tornarà’. El minut de silenci ha estat trencat per l’actuació d’Amores Grup de Percussió, que ha preparat una intervenció especial per a l’ocasió.


D’esquerra a dreta: Ximo Puig(PSPV), Enric Morera (Compromís) i Ignacio Blanco (EUPV)
Moments després, els periodistes Juanjo Prats i Diego Braginsky han llegit un manifest en què s’ha denunciat que el govern valencià amb el tancament de RTVV «va renunciar a oferir als valencians un servei públic essencial».El text remarca que una de les funcions de RTVV era la difusió i protecció de la llengua dels valencians i de la identitat pròpia i que «tancar la ràdio i la televisió pública ha estat renunciar a una eina destinada a ser la garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial. I també a un element de vertebració del nostre territori, de participació democràtica i dinamitzador del sector audiovisual valencià».

«Aquest govern ens ha convertit en l’única comunitat autònoma amb llengua pròpia que no té una televisió i una ràdio pública», assenyala el manifest, que afegeix que «la informació de proximitat ha desaparegut i únicament hem estat protagonistes en els informatius nacionals pels casos de corrupció».

«Però existim i estem vius. I per això, els valencians novament eixim al carrer per exigir uns mitjans de comunicació públics, en valencià i de qualitat. Aquesta i no altra és la ràdio i televisió que reivindiquem. I eixa reivindicació només serà possible amb un nou govern valencià», ha clamat el text.

Els convocants han afegit que després d’un any exigint una radiotelevisió que siga mirall on es puguen mirar els valencians» i s’han compromès «a treballar per aconseguir que siga una realitat al més prompte possible».

A més, els assistents també han pogut gaudir escoltant Teresa Segarra, Josevi Sánchez i Apa cantant i versant sobre RTVV.

Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here