Propostes de Compromís per l’Alcúdia als pressupostos de la Generalitat

0
315

Les principals esmenes de Compromís tenen que ver amb la millora de les infraestructures i de l’Educació al municipi de l’Alcúdia.

Compromís per l’Alcúdia ha presentat, a través del Grup Parlamentari de Coalició Compromís de les Corts Valencianes, un conjunt de 9 esmenes als pressuposts de la Generalitat per a 2015. Uns pressuposts que no contenen cap inversió per a l’Alcúdia i pràcticament ninguna per a la Ribera, amb molt contades excepcions.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, explica que les principals esmenes tenen que ver amb la millora de les infraestructures i de l’Educació al municipi de l’Alcúdia i que algunes d’elles són reivindicacions del municipi des de fa molt de temps.

Així es demana la construcció d’un nou Col·legi d’Infantil i Primària, pendent des de fa alguns cursos, així com l’ampliació de l’edifici d’educació infantil del Col·legi Heretats per poder acollir la totalitat de les classes d’aquest nivell.

 En matèria d’infraestructures, explica el regidor de l’Alcúdia, les esmenes presentades contemplen la construcció d’un pas soterrani per a vianants en l’estació de Metrovalència, així com la construcció d’un túnel per a vehicles i vianants en la part nord de la població que permetria la supressió d’un pas a nivell que actualment genera una gran quantitat de trànsit. Aquest capítol de propostes es tanca amb la petició de la construcció i adequació d’un pas de vianants en la CV-50 de manera que connecte el que ara és un punt negre entre el Carrer 1r de maig i el Carrer República Argentina.

Igualment es demana un servei d’autobusos amb destinació a l’Hospital comarcal de la Ribera d’Alzira que ara han de sufragar les arques municipals.

Les propostes de Compromís per l’Alcúdia també inclouen algunes que tenen un àmbit comarcal com l’augment del pressupost de Metrovalència per a que les freqüències del trenet arriben a un servei cada 15 minuts en dies laborables i cada 30 minuts en dies festius, o la prolongació d’aquesta línia per tal de connectar Castelló de la Ribera amb la línia de Renfe a Xàtiva o la Pobla Llarga.

 Finalment es demana des l’aprovació de sendes partides per al tractament de la mosca de la fruita (ceratites capitata) i de la mosca negra, mosquit tigre i altres espècies agressives i perjudicials per a l’ésser humà que proliferen per la Ribera i que han patit una important reducció en els pressuposts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here