Carcaixent rebutja les «péssimes» condicions que pateixen els treballadors del camp

2
219

L’Ajuntament de Carcaixent, va aprovar per majoria en el ple d’ahir una moció del regidor Carles Albert en la qual es mostrava el rebuig més absolut del Consistori, davant de les pèssimes condicions que estan patint els treballadors del camp amb el tipus de contractes als quals estan sent sotmesos.

Segons exposava la moció, l’explotació laboral amb jornades de treball inacabables per sous d’absoluta misèria és una temporada més una autèntica xacra que pateixen molts dels treballadors que està treballant en el camp, principalment en la nostra zona; en la recol·lecció de cítrics.

Aquests fets es produeixen per l’augment de les contractacions realitzades a través d’empreses de treball temporal (ETT´S), que moltes d’elles, contracten sota unes condicions completament infrahumanes i esclavistes. Tot açò, és conseqüència de la passivitat que els successius governs de l´estat han vingut mostrant davant d’aquest tipus de contractacions; així com també de la flexibilització del mercat laboral que ells mateixos han realitzat des de fa molts anys arrere.

Tot el descrit anteriorment, ha portat al fet que en molts casos es realitzen contractacions de recol·lectors que realitzen jornades de treball de més de 12 hores per poc més de 12€ nets diaris; ja que del seu salari se sol deduir la gasolina pel transport i altres conceptes poc clarificadors.

Per a finalitzar, l’Ajuntament de Carcaixent lamenta que desgraciadament aquestes pràctiques són la tònica habitual derivada de la passivitat de les administracions davant de tals fets. Per açò, en la moció aprovada en el ple d’ahir, a part de mostrar el seu rebuig a aquesta situació; l’Ajuntament va acordar demanar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, que és l’administració competent, que fiquen més mecanismes administratius i de control per a evitar el possible frau en aquests tipus de contractes i l’intolerable abús que estan suportant els treballadors.

Carles Albert

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here