Almussafes invertirà 140.000 € en les entitats de dansa i musica del municipi

0
254

La Societat Musical “Lira Almussafense”, la Colla d’Al-mansaf de Dolçainers i Tabaleters i Dansaires del Tramusser rebran un muntant econòmic de més de 140.000 euros a càrrec dels pressupostos generals del 2015, per a continuar finançant els seus corresponents projectes culturals de recuperació i desenrotllament de les disciplines musicals i de dansa. El compromís amb les manifestacions artístiques que cuiden la tradició en l’àmbit local i promocionen la formació cultural també s’ha fet patent per part de la Diputació de València que, a través del programa Retrobem la nostra música, els ha concedit a les esmentades associacions del municipi un total de huit instruments musicals.

La presidenta de la Societat Musical “Lira Almussafense”, Sandra Berth, el president de la Colla d’Al-mansaf, Raul Raga, i la presidenta del grup de dansa Dansaires del Tramusser, Raquel Navarro, van assistir, dimarts passat dia 25 al Teatre Serrano de Gandia, lloc de celebració de l’acte públic d’entrega d’instruments musicals a les formacions de les comarques de la Ribera Baixa i la Safor per part de la Diputació de València. La primera tinent d’alcalde, Mª Carmen Santos Juanes, va acompanyar els tres representants d’Almussafes a la gala, que va presidir el president de la Diputació, Alfonso Rus.

A través del programa Retrobem la nostra música de la Dipu, la “Lira Almussafense” ha rebut una trompa, un clarinet, un oboé, un saxo soprano corb i un violí. Però la gran activitat que s’exercix anualment des del Conservatori d’Almussafes, que compta amb varis centenars d’educands, a més de la qualitat de la seua banda, que ronda el centenar de músics, són aspectes que avalen el suport econòmic que se’ls brinda anualment per part de l’Ajuntament d’Almussafes. Precisament, l’any que ve l’entitat rebrà una subvenció nominativa de 42.150 euros per a la seua Escola de Música i una assignació extra de 95.000 euros per a la reforma de la seua seu i l’adquisició de més instruments musicals.

Per la seua banda, el nou projecte cultural emprés per Dansaires del Tramusser, entitat cultural posada en funcionament a principis de l’any 2012 com a grup de dansa i que esta nova temporada ha ampliat horitzons amb la formació de nous membres en les disciplines de Cant d’Estil i Rondalla, ha fet possible que també s’haja vist beneficiada amb l’atorgament d’un guitarró per part de la Diputació i amb una subvenció nominativa de l’Ajuntament de 600 euros.

Finalment, la Colla d’Al-mansaf, constituïda a finals del 2013 i que agrupa a una vintena d’amants de la música popular valenciana, disposa ja amb dos nous tabalets, a més de tindre assegurada una consignació municipal de 2.000 euros per a l’adquisició de més instruments tradicionals durant l’any que ve, que se sumarà als 600 euros previstos de subvenció nominativa.

Mª José Girona
Departament de Comunicació

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here