«La Vieta» recorda el trenet de Carcaixent

0
502

 

L’associació cultural “Carcaixent M’agrada” presenta el proper dissabte 29 de novembre, a les 19.00 hores a l’Auditori Municipal de Carcaixent, el llibre La Vieta. Una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Dénia dels professors José Manuel Fernández, Fernando Rodríguez i Josep Vicent Bataller.

Es tracta de l’edició revisada i ampliada de l’obra homònima que es publicà l’any 2003 gràcies al mecenatge de Paco Agulló, i que actualment es troba exhaurida. A l’obra s’incorporen nous documents i fotografies, cedits de manera desinteressada per molts veïns i veïnes de Carcaixent. Entre eixos nous documents que s’han incorporat es troben les llistes de les persones que als padrons municipals dels anys 1915 i 1935 figuren com a ferroviaris, o l’escalafó del personal de manteniment de 1955.

“Carcaixent M’agrada és una associació d’àmbit local, que treballa per donar a conéixer i posar en valor el nostre patrimoni més proper, que precisament per ser-ho, sol passar més inadvertit. En començar l’any, i considerant la importància que el trenet va tindre en el desenvolupament de la nostra ciutat, decidírem dedicar íntegrament el nostre programa anual d’activitats al 150 aniversari de la posada en funcionament de la línia fèrria Carcaixent-Gandia, que més tard es prolongaria fins a Dénia.

Hem recorregut, a peu o en autobús, els trams del traçat original que encara es conserven;hem recollit anècdotes i vivències; hem anaIitzat el que suposà la posada en marxa de la línia i el seu posterior desmuntatge; hem col·laborat amb l’Associació d’amics de la Vieta en l’exposició que organitzaren l’octubre passat, on es van poder mostrar fotografies i objectes relacionats amb la línia. Enteníem que tot el material recollit tenia suficient entitat com per fer una publicació i què millor que reeditar La Vieta. Una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Dénia, ampliant-ne el contingut i donant-li un nou format, un llibre que difícilment es pot trobar ja”, explica Pau Àlvarez, president de Carcaixent m’agrada.

El treball editorial ha sigut realitzat per l’equip d’Edicions 96, de manera que el llibre passa a formar part del catàleg de l’editorial, dins de la col·lecció L’entorn, amb la qual cosa es comercialitzarà tant a Carcaixent com a la resta del País Valencià, per la qual cosa el treball estarà a l’abast de totes les persones interessades en la història del ferrocarril.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here