Expectació a Alberic davant la desfilada dels educands

0
1146
Els 23 educands de la banda

El passat dissabte va ser un dia m’agic, d’il·lusions, llàgrimes i orgull, per a gran part dels habitants d’Alberic, i en especial, per als amants de la música, al veure veure desfilar els 23 educands amb la «Banda Grand» la Simfónica, i la Banda Juvenil.

 .- Es com un somni fet realitat, el que li ha passat a Maria José Guillem – filla d’un gran músic que “fà parlar al bomardí” amb maestria i bon saber fer – quan fa 25 anys va ser la Musa de la Música. sense ser músic, i ara ha entrat a formar part de la Sum Alberic, com a músic adult, de la Banda Juvenil, amb el celo.

Maria José, ens comenta, que ha sigut molt diferent l’emoció que ha sentit huí, quan  han arrivat la Banda Juvenil i la “Banda Gran”, amb el Director, Daniel Ferrero, i el President, “Quique”, acompanyant a la Musa de la Muúsica, Amparo Cebrià, que quan va ser anomenada Musa de la Música.

Huí ha sigut molt especial. Una asignatura que tenia pendent des de molt xicoteta, i es tenia que cumplir, i al final s’ha complit.

Ho he fet per mí, perquè com he dit, era una asignatura pendent, i per mon pare, perquè sé que a ell, li fa molta il·lusió, perquè haguera volgut tindre les dos filles com a músics.”

.- Amparo Cebriá i Hernández, Musa de la Música 2014/2015. Toca la Percussió.

El 20 de noviembre del 2004, ha fet fa poc 10 anys, que Amparo va entrar en la banda, i heu recorda amb molta emoció , quan va vorere girar la banda pel cantó del seu carrer. “es un moment molt especial per als xiquets/es, sobretot, vorer als pares emocionart-se, i també als xiquets/es, em porta molts records.”

 

Qué sents, com a Musa de la Música, que representes a tota la Societat Musical d’Alberic, quan has vist entrar als nous educands, que cada vegada entres ben preparats, però, molt menuts?

Encara que jo vaig entrar mes xicoteta que ells, tenia 10 anys, i no en veía tan menuda, i els veig ara i dic “qué xicotets son”, pero tenen un gran futur, y en una familia com esta que som, i no una banda, se’l passaren molt bé i disfrutaran molt.»

Daniel Ferrero i Silvage, Director de la Banda.  Es un Mestre, Compositor, Professor de Música, Director, un músic un amic,….. Com el considereu en la banda?

“Sense dubtes, com un amic. Es u mes de la banda, i no demostra ser un escalafó, com sol passar en altres bandes, sinó com un músic mes, on forma part de tota esta familia.”

¿Qué significa per Amparo, ser la Musa de la Música?

“Un gran orgull, ser la representant d’una gran banda com som. Huí en dia som en el Panorama Musical de la Comunitat Valenciana, una de les considerades grans bandes.”

Com bé ha dit Amparo, La SUM Alberic, s’ha guanyat el respete i consideració, dins les “Grans Bandes”, no sols de la Comunitat Valenciana, sinó de a resta d’Espanya, gracies al esforçs dels seus músics i Junta Directiva, presidida per Enrique Alonso Hernàndez (Quique, com solen dir-li amigablement).

Amparo tot el treball que esteu fent, contribuirà a aconseguir cotes mes altes dins del panorama musical?

“La gent, al vorer les activitats que tenim, se motiva mes a estudiar música, i aixó ja es molt positiu per a ells, i a l’Escola de Música.

Una Musa, que porta la música en la sang, una jove que sab el que vol, i que ha demostrat tindre una gran passió i amor per la música, i com no, per la seua banda, la Societat Musical Alberic.

Sens dubte, Amparo, será un exemple a seguir, pels educands que han entrat en la “Banda Gran”, de la seua mà.

.- Educands: Enguany, ens seran 23 educands, amb diferents instruments.

2 d’ells, adults.

 .- Flautes

Alba Martínez Colomina – Marc Muñoz Yuste – Marta Bernal Moreno – Elisa Benavent Mateu –

Ainhoa Ruiz Ferrando

.- Clarinets

Marta Vives Estarlich – José Vicente Sanz Altaver – Alba Torres Dasí – Amparo Aparicio Escriba

.- Bombardí: David Sanfélix Mongort (adult)

.- Celo: Maria José Guillem Climent (adulta)

.- Percussió: Robert Bisbal Gonzalez – José Ducat Martín

.- Saxo Alt: Ramón Martorell Furió – Maria Mompó Beret – Empar Sanchis Ramírez

.- Trombó: Cristian Martín Grima

.- Trompetes: José Ricardo Doménech Sarrià – Elena Sanchis Martínez – Fran López Miravall

.- Trompa: Pepe Soler Gil – Quique Lledó Vives – Hugo Briz Martorell

 Eduardo Sala/Riberaexpress

Fotos: E. Sala

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here