Iniciatives de les aficions de la UD Alzira i del Cullera CF perquè els equips no caminen sols

1
494
Penya Sapo Gol

Des del dècim classificat fins al líder de la tabla quatre punts. Eixa podria ser la frase que resumiria l’actualitat de la tercera divisió grup sisè. Nou punts separen el descens de la promoció i en el grup de descens o pròxims a ell tenim: Novelda, La Nucia o Acero per exemple, equips sobre el paper cridats a lluitar per la promoció que encara que ocupen eixes posicions endarrerides, mantenen intactes encara les seues esperances de promocionar.

Tres victòries seguides, dues molt clares han impulsat a un Cullera Cf en ratxa prop dels llocs de promoció. Els de la Ribera Baixa estan destacant per una gran seguretat defensiva, en els últims quatre partits, cero gols en contra, amb un inspirat Sergio. Una altra alegria per als roig i blancs és que davant de les baixes, molt importants sobre el paper, jugadors que estaven actuant menys, com Oscar, Ernest, Gomis o el recent fitxatge, Javi Sánchez, estan reivindicant-se a base de grans actuacions i són responsables directes del millor moment de la temporada cullerota, que de guanyar al Jove Espanyol avançaria a la UD Alzira per primera vegada a la temporada.

La UD, malauradament passa per un mal moment, una victòria als últims set partits, però amb la tranquil·litat de portar un bon grapat de punts que els fa estar en la pomada. Així i tot aquesta setmana tampoc puntuarà per la jornada de descans que a bon segur ajudarà a recuperar a molts jugadors que estaven tenint problemes físics en aquestes últimes jornades, com Palomares, Micó, Luis Garcia, David o Gabri per exemple, que estaven castigant als blaugranes i causant jugar amb juvenils com Fontana o Robert.

Aquesta setmana es farem ressò de diverses iniciatives entre les  aficions dels nostres representants de la tercera divisió. Els roig i blancs han tingut una magnífica iniciativa, la creació d’una grada d’animació, per tal de recolzar d’una forma sana i esportiva als seus jugadors cap a la victòria. Fonts del club ens indiquen que en una primera pressa de contacte ja n’hi ha un numero de gent jove, que encara que siga baix, ja es va fer sentir el dia del Torrevella i s’espera la incorporació de més gent de la localitat que està apuntada a grups d’animació de clubs com el València CF, per tal de posar el seu granet d’arena amb l’objectiu que progresse la idea.

Des d’ací animem als aficionats cullerots per que  s’apunten a dit grup, els assegurem diversió i els jugadors ho agraeixen moltíssim. Recorde com notàvem en Sagunt quan estava el “Frente Romano” al camp de futbol o en la promoció amb la UD quan vingueren a cantar-nos als entrenaments “Supporters”, bengales incloses, varen ser uns moments inoblidables.

Però si parlem de penyes d’aficionats a Cullera, no podem deixar de parlar de la Penya la Bota, presidida pel que va ser el meu president quan vaig defendre la samarreta dels titulars de l’Aèria, Ernesto Marí, que recentment va faltar i una altre grup d’aficionats la Penya els Amics, encapçalat per un altre gran aficionat cullerot com és  Alfredo Grau. Aquest nuclis d’aficionats poden ser grans testimonis dels grans moments que han viscut animant al seu equip pels diferents camps valencians.

Uns experts en animació són la Penya Gent Blaugrana, encapçalada pels Pla, una de les famílies amb més arrel dins de la UD. Formada a l’any 2009 poc a poc va creixent en número de penyistes i els seus actes tenen cada vegada una major repercussió. El seu esdeveniment principal és el sopar on la penya dóna el premi al millor jugador de la temporada passada, enguany  l’elegit ha sigut l’excel·lent central, Joan Onrubia. Aquest sopar va tindre lloc la setmana passada a “Ca Boret” i va ser un acte molt entranyable, on es reunírem molta gent que hem viscut moments molt significatius al seu de la UD, si cap més ara en època de pocs recursos econòmics.

No paràrem de contar anècdotes d’estos últims episodis de la vida blaugrana i passàrem una fabulosa vetlada, on m’agradaria també destacar les mencions a dos treballadors del club, per part de la penya, que l’entitat no seria la mateixa sense ells, com Toni Correas i Salvador Sánchez.

Impossible, si parlem d’aquest assumpte, no incloure a la “Penya Sapo Gol” que constituïda per Amadeo Navarro al bar Sapo a l’any 98 arribà a tindre fins 200 penyistes que no paraven d’animar i seguir a la UD per tot arreu durant moltíssims anys, va ser una de les penyes més mítiques i simpàtiques de la geografia valenciana.

Però la UD mai ha caminat sola, he tingut en aquest punt la col·laboració de David Chordà una enciclopèdia viva dels del Suñer, per recordar diferents penyes que han passat a la història dels tigres de la ribera i documentar amb imatges. Algunes inclús replegaven diners per ajudar a l’equip.

Algunes de les més significatives són:

–        Anys 50 Penya el Loco

–        Anys 60 Penya Diez Amigos i Penya Veinte Amigos.

–        Anys 70 Penya Fanàtics o  Penya El Ruido.

–        Anys 80 Penya Cocodrilo, Penya Venecia i Penya Front Blaugrana.

–        Anys 90 Penya Sapo Gol.

–        Anys 2000 Penya Secció Blaugrana i Gent Blaugrana.

–        Anys 2010 Penya Supporters.

Dani Ponz / Entrenador 

Fotos: David Chordá

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here