24 educands entren en la SUM Alberic per Santa Cecília

0
448

La Societat Unió Musical d’Alberic, fundada en 1852, com a Banda Municipal, sent dirigida per una Mestra, que tenia nocions musicals.Des de llavors cap ací, la banda anat creixent, tant en formació musical, com incrementant els seus músics, i acaparant premis, pràcticament des d’el seu començament.

En 1886, va aconseguir el Tercer Premi, a Valencia, en el Primer Certamen de la Fira de Juliol, que al pas del temps, s’ha convertit en Certamen Internacional de Bandes Musical.

Des de 2005, entra a formar part del elenc de Directors de la Banda, Daniel Ferrero Silvage, que dona uns altres aires a a formació musical, que revoluciona a tots els llocs de la SUM Alberic, i com no, a ‘Escola de Música”, reconeguda per la Conselleria d’Educació, que porta el nom del Mestre i Compositor local, “Leopoldo Magenti”, amb professors qualificats que formen els alumnes, contant també amb una Banda Infantil i una Banda Juvenil, formada esta última agrupació per més de 70 educands

Parlar de “Dani”, com afectuosament l’anomenen els músics, que apart de ser el director, es un amic, i de la llista de Premis aconsegueix ,es llarga fins ara, ens centrarem en el que es una festa per als musics que han obté una formació apta per a entrar a formar part de la banda. i com no, per als pares i familiars, “l’Entrada a la Banda”, per Santa Cecilia, cl 22 de novembre.

 .- Programa d’Actes

Dissabte, 22 de novembre 2014 – Festivitat de Santa Cecilia

 

10,30 h.-

Cavalcada, pels carrers del poble, amb la participació de tots el alumnes de l’Escola de Música “Leopoldo Magenti”, des de Jardí Musical, fins als cursos superiors, i adults.

Punt d’encontre: lo finet de la Plaça de l’Ajuntament

Al finalitzar, xocolate amb mona, per a respondré forces.

Després, al Teatre Liceu, on el “Gran Jordiet”, farà gaudir a menuts i grans.

17,30 h.- Arreplegà d’Educands

La Banda Simfònica i la Banda Jove, començaran des de el Músical, el Passa-carrer, per a recollir als “Nous Educands”, per cadascú dels seus domicilis, i els incorporarà a la Banda Societat Musical d’Alberic.

Finalitzaran, en la Plaça de la Constitució (Ajuntament).

.- Educands: Enguany, ens seran 24 educands, amb diferents instruments.

 .- Flautes

Alba Martínez Colomina – Marc Muñoz Yuste – Marta Bernal Moreno – Elisa Benavent Mateu –

Ainhoa Ruiz Ferrando

.- Clarinets

Marta Vives Estarlich – Jose Vicente Sanz Altaver – Alba Torres Dasí – Amparo Aparicio Escriba

.- Bombardí:  David Sanfélix Mongort

.- Celo: Maria José Guillem Climent

.- Percussió: Robert Bisbal Gonzalez – José Ducat Martín

.- Saxo Alt: Ramón Martorell Furió – Maria Mompó Beret – Empar Sanchis Ramírez

.- Trombó: Cristian Martín Grima

.- Trompetes: José Ricardo Domenech Sarrià – Elena Sanchis Martínez – Fran López Miravall

.- Trompa: Pepe Soler Gil – Quique Lledó Vives – Hugo Briz Martorell

.- Perquè Santa Cecilia, Patrona de la Música

L’any 1594 el papa Gregori XIII la va canonitzar i li va donar oficialment el nomenament, per «haver demostrat una atracció irresistible cap als acords melodiosos dels instruments. El seu esperit sensible i apassionat per este art va convertir així el seu nom en símbol de la música». A través dels segles, la figura de Cecilia va romandre venerada per la Humanitat amb eixe padrinatge. El 22 de novembre, assenyalat per la tradició com el «dia de la seua mort» o «dia del seu naixement», significant «pera l’eternitat») , va ser adoptat en molts països com el «Día de la Música». Des del segle XVII a França, Itàlia i Alemanya se celebrava el seu dia amb festivals musicals. En 1683, la Societat Musical de Londres va establir els festivals anuals del «Día de Santa Cecilia», on fins hui participen els més grans compositors i poetes britànics.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here