Més Algemesí denuncia que els regidors del PP cobren per sistema la manutenció dels viatges

0
371

L’alcalde d’Algemesi en Croàcia

 En els viatges a Corea, Iran i Croàcia passaren la dieta de tots els dies tot i que la majoria d’ells, com en Itàlia, estaven també coberts pels amfitrions

El fet que donarem a conèixer ahir sobre la irregularitat i immoralitat que implica cobrar dietes de manutenció de dies en els quals no t’has gastat res, no és un fet esporàdic i puntual, sinó una pràctica habitual dels regidors populars d’Algemesí. Així ho ha pogut comprovar M+S ALGEMESÍ una volta consultats els expedients d’intervenció relatius als viatges a Iran, Corea i els dos a Croàcia. En tots els casos els polítics dels PP han cobrat tots els dies que han estat fora.

Així, en el cas del viatge a Corea cadascú dels dos polítics desplaçats cobrà 593’85€ de dietes per un total de 9’5 dies de viatge a raó de 62’51€/dia. Contrastada la informació amb membres del ball que es desplaçaren amb els polítics hem descobert que únicament tingueren que fer-se càrrec del primer dia i mig, i del dia de tornar. En el cas dels altres 7 dies la manutenció de tota la delegació (polítics i representants dels balls) corria a càrrec dels organitzadors.

En el cas del viatge a Kórkula (Croàcia) passa el mateix. La regidora assistent cobrà 403’90€ pels 7 dies de viatge (57’70€ per/dia) tot i que al menys 5 estaven coberts per l’organització –a excepció de les begudes-, tal i com sabem per boca dels membres del ball participant.

En l’altre viatge a Croàcia –Dubrovnik–  els dies cobrats sense que existisca motiu són menys. Cadascú dels dos regidors cobrà 10 dies de dietes, és a dir, 577€ (57’7€/dia). En aquest cas, i d’acord amb les anotacions de pagament de factures de menjar relatives als músics que assistiren, almenys 3’5 dies de dietes dels 10 no deurien haver-se abonat perquè d’ells es feia càrrec l’organització.

Pels que fan als 5’5 dies de dietes que cobraren els polítics pel viatge a Iran (51’69/dia) i que ascendien a 284’29€ per polític (anaren 2) seria estrany que cap d’ells fora assumit per l’organització. Tot i no poder confrontar la informació amb ningú –no assistiren membres de balls o músics als quals preguntar- és pràcticament impossible que almenys 3 d’eixos dies no foren a càrrec dels organitzadors.

El ben cert és que estem parlant que els polítics populars tenen per sistema cobrar dietes per tots els dies que estan fora, tot i que molts d’eixos dies no tinguen despeses de manutenció. Essent generosos amb els càlculs, M+S ALGEMESÍ considera que el dany per a les arques públiques amb aquests cobraments és d’uns 1.800€ que mai deurien haver eixit de les arques municipals. L’opacitat i obscurantisme amb que es gestionen aquests viatges fa feredat i permeten aquestes irregularitats. Insistim, tal i com férem ahir, que les dietes no tenen caràcter d’indemnització per assistència sinó que estan concebudes simplement com la compensació per les despeses efectives realitzades durant el viatge. No volem que a cap polític li coste cap euro representar al poble, però tampoc volem que per la manca de transparència ningú obtinga un benefici econòmic indegut..

Cobrar dietes indegudes és doncs una pràctica habitual en el cas dels polítics del PP implicats; per molt que ho neguen. Ahir mentiren descaradament afirmant que foren “liquidades amb anterioritat. A l’expedient consta que l’aprovació del pagament de les dietes és del dia 12, és a dir, a posteriori del viatge. Quan es presentaren les dietes els polítics que les cobraren sabien perfectament que estaven demanant dietes que no es corresponien a cap despesa, i malgrat això els Sr. Alcalde no sols la demanà sinó que aprovà el seu pagament.

Si en el dia d’ahir els PP anunciava que les donaven a ONG és perquè es veieren forçats per les circumstàncies. La solució per rentar la imatge no és destinar eixos diners a ONG sinó el retornar-los a les arques municipals d’on no deurien haver eixit mai. Per això M+S ALGEMESÍ, d’acord el RD 462/2002, reclama i reclamarà el retorn de totes les dietes cobrades indegudament en els viatges a Croàcia, Iran, Corea o a Itàlia ja que no són indemnitzacions a les quals es tinguen dret. Les dietes compenses sols les despeses que s’hagen realitzat.

Lamentem profundament la falta d’ètica dels regidors del PP implicats que han abusat del seu paper per treure rèdit econòmic, i que evidentment no han entès que la ciutadania està enutjada per aquests tipus de comportaments i per la manca de transparència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here