Compromís denuncia «l’abandonament» del PAI de Bancaixa en La Barraca

0
419

Carles Aranda: “Aquest projecte s’aprovà l’any 2004 i després de 10 anys no està acabat i, amb la fallida de Bancaixa, va a ser complicat el seu acabament i pot ser que a costa de l’Ajuntament.”

Van passant els anys i el PAI del Sector de la Barraca d’Aigües Vives que comprenia els termes municipals d’Alzira i Carcaixent presenta un estat de total abandonament a les zones verdes més visibles i sense solucionar els greus problemes de subministrament de llum, aigua i tractaments residuals projectats en una urbanització amb parcel·les aptes per a construir més de 700 vivendes.

Des de 2013 hem presentat diversos escrits al respecte i serveis tècnics municipals ens informaren que les obres estaven finalitzades a falta d’unes reparacions referides a un informe tècnic de 4 de març de 2013. La última noticia que tenim és que en Junta de Govern de 10 de juliol de 2013 es va enviar un requeriment a l’entitat Bancaja Habitat, S.L. en qualitat d’agent urbanitzador del Sector PPR17 Monestir d’Aigües Vives per a que reparara determinades deficiències en relació amb la urbanització del sector. Se li donava un termini màxim de 15 dies per a reparar però com hem pogut comprovar, més d’un any després allí no s’ha fet res i, per tant, la situació és pitjor del que denunciàvem fa més d’un any.

Redona en la CV-50

Tampoc sabem res sobre l’execució de la redona sobre la CV-50 a l’altura de l’entrada al col·legi Anglès allí ubicat, infraestructura molt necessària per tal de donar seguretat al trànsit rodat d’aquesta zona que compren l’Hospital d’Aigües Vives, a més a més del camp de golf i les vivendes existents al dit sector.

L’empresa urbanitzadora va presentar un procés contenciós-administratiu contra l’obligació de construir l’esmentada redona el resultat del qual desconeixem però, a més de les actuacions que havia de portar a terme abans que es procedira a la recepció provisional de les obres tampoc s’han executat pràcticament cap amb total passivitat de l’Ajuntament d’Alzira durant tot aquest temps.

Per això, des de Compromís per Alzira anem a sol·licitar informació per escrit a l’Alcaldessa i a instar que s’estudie la conveniència de resoldre el contracte per incompliment de l’Agent Urbanitzador, amb exigència de dany i perjudicis pel lamentable estat que presenta la zona, el seu abandonament i la necessitat de construir la redona a dita zona.

Suposem que aquest projecte també haurà passat –igual que el de Vilella- al Sareb o banc roí, o en tot cas a Bankia i, per això, anem a sol·licitar que es comencen converses amb els seus responsable per a cercar una eixida a aquest nou fracàs de la política urbanística d’Elena Bastidas i el seu equip de govern.

Carles Aranda Mata
Responsable política municipal
Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here