Aquesta consulta sí? / Opinió: Diego Gómez

0
241
Diego Gómez amb Císcar, el conseller de la Llei d’Ús

La consellera María José Català no ‘baixa de la burra’ i vol jugar a ser de nou la baladí del PP, la pirata intrèpida del govern valencià i la super consellera defensora del castellà al sistema educatiu valencià. La nostra particular corsària, continua aferrant-se a la consulta a les famílies per a l’elecció de la llengua vehicular a l’ensenyament, i tot per pressions internes i electoralistes del seu partit i més ara que ja li veuen les orelles al llop perquè prompte eixiran a escampar el poll.

Paradoxa incongruent

La polèmica consulta no vinculant per la qual la consellera Català pretén fer un fitxer de dades personals de les famílies que tenen matriculats els seus fills i filles a les escoles, segons l’opció lingüística en què estudien, és tota una paradoxa incongruent i més encara quan s’exclou de la consulta les famílies que van a matricular per primera vegada en Infantil de 3 anys, que és justament el moment en què trien l’opció lingüística en què volen que estudien els seus fills i filles, si és que poden triar, és clar, perquè triar valencià és molt complicat en molts llocs, ja que no hi ha suficient oferta per part de l’Administració. Com reconeix la consulta vàlida és i ha sigut sempre la sol·licitud d’admissió d’alumnat.

I mentre, a la Conselleria de Campanar no toquen les campanes de gestió política educativa coherent ni de casualitat, la magnífica María José Català a l’únic que es dedica amb els diners dels contribuents és a fer propaganda pura i dura de qüestions absurdes i no vinculants, mentre deixa sense atendre les necessitats reals de la comunitat educativa.

Front contra la llengua

Però sembla que aquesta consulta sí que serà constitucional, legal, democràtica i vinculant, no com la del 9N. El PP valencià ja ha obert de nou el front de batalla contra la llengua. Ja toca ser el més blavencians i defensar la seua Comoditat. Però a què juga aquesta gent? Què pretén la consellera Català i el seu president Fabra amb aquesta suposada consulta quan els sindicats de l’educació i, sobretot, les associacions de pares i mares d’alumnes no la perceben com a una mesura de participació democràtica, sinó com una mesura electoralista, de campanya política sense argumentacions i sense ni tan sols haver dialogat sobre el tema amb la comunitat educativa valenciana?

Ho torna a repetir el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno: les famílies han de tindre tot el dret a triar el programa lingüístic en què volen que estudien els seus fills i filles i això s’ha d’aconseguir durant el període de matriculació, no amb una pseudoconsulta dubtosa i gens transparent que s’han tret de la màniga per a intentar desviar l’atenció del que de veritat importa: la garantia per a tots els valencians i valencianes de poder triar ensenyament plurilingüe en valencià i de qualitat.

Disfressa de Jack Sparrow

I per últim, la veritable prova del cotó en pèl, si al senyor Rajoy i al seu ministre de justícia tant preocupen les xifres de participació en les referèndums il·legals, aquesta consulta només tindrà lloc en l’escola pública i no en la concertada, que també se sosté amb fons públics. Una prova objectiva que la consellera vol implantar la crispació respecte al valencià, millor dit vol fer-lo desaparèixer. Sols cal recordar que l’ensenyament en valencià se situa en l’escola pública, a l’escola concertada la presència és circumstancial. Per tant, amb aquesta disfressa de Jack Sparrow, la senyora Català està bastint un nou atac a l’ensenyament en valencià i de qualitat, posant-lo en tela de judici i rodejant-lo d’una nefasta bandera que sols ella capitaneja.
Diego Gómez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here