Actes de Santa Cecília a l’Alcúdia

0
460

L’Associació Musical La Filharmònica Alcudiana commemora la festivitat de Santa Cecília, la patrona de la Música, amb diversos actes que s’han programat al llarg de tots els caps de setmana de novembre i que pretenen acostar el poble a la música i la música al poble.

Les celebracions començaren el passat dissabte 8 de novembre amb la recollida de les Muses de la Música eixint i entrant, amb les seues Corts d’Honor, acompanyades per la Filharmònica Alcudiana i la Junta Directiva de l’Associació Musical. Els actes continuaren al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura, amb la presentació i exaltació de la Musa de la Música 2014, Ángeles Martínez Arnandis i la seua Cort D’Honor.

Sopar socis
El cap de setmana següent, 15 de novembre, a les 9.30 de la nit, els socis, músics i simpatitzants de la Filharmònica es reuniran al restaurant de la Piscina Municipal per celebrar un sopar festiu i gaudir d’una nit de tertúlia i diversió en la tradicional Nit dels socis. Després del sopar hi haurà rifa i disco-mòbil.

Missa solemne i dinar de germanor
A l’endemà, 16 de novembre, continuaran els actes a les 11.30 del matí amb una Missa solemne en honor a Sta. Cecília a l’Església Sant Andreu Apòstol, en el transcurs de la qual la Banda Simfònica interpretarà peces adients a l’acte.

A les 2 de la vesprada, als Salons Siglo XXI, tindrà lloc el dinar de germanor, on es reuniran els músics, els directius i els col·laboradors de l’Associació Musical.

La Musa de Santa Cecília

Entrada educands
El 22 de novembre, a les 8 de la vesprada, tindrà lloc un dels actes més emotius de la festivitat de Santa Cecília: l’arreplega dels educands. Una representació de l’Ajuntament i la Junta Directiva de l’ Associació Musical eixiran de la Casa de la Música en cercavila fins arribar a les cases dels educands, que rebran la jaqueta de músic i l’instrument de mà dels seus padrins musicals, i a partir d’eixe moment passaran a formar part de la Filharmònica. Este any seran cinc: Carlos Martínez Arnandis i Xavier Peñarrocha Crespo formaran part de la percussió, Mª Oreto Cerdá Calatayud i Andrea Cucó Briega obtindran la flauta i Alba Chisvert Martínez rebrà el clarinet.

Després del passacarrer, tota la comitiva acompanyada dels respectius familiars i dels convidats, es dirigiran a l’ Àgora Jove per gaudir d’ un vi d’honor organitzat per les famílies dels educands.

Concert extraordinari
La festa de Santa Cecília no es pot celebrar sense música. El dissabte 29, la Casa de la Cultura acollirà a les 8 de la vesprada un concert extraordinari en honor a Santa Cecília, a càrrec de la Banda Simfònica de l’associació musical, dirigida pel Director Sergi Pastor Puchol.

Este concert serà molt especial per a uns quants joves de la banda, com ara els cinc educands, ja que rebran de mans de l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez Correcher, i de la Musa de la Música 2014, Ángeles Martínez Arnandis, la insígnia de La Filharmònica, en el que serà el seu primer concert oficial com a músics a la Banda Simfònica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here