Valiente en el millor onze de la jornada de la 2ª B / Opinió: Dani Ponz

0
556
Valiente milita en l’Olímpic de Xàtiva

Volem dedicar aquest article al jugador riberenc de l’Olímpic de Xàtiva i ex jugador de la UD Alzira, José Luís Valiente, que ha estat seleccionat per la prestigiosa publicació digital VAVEL.com, a l’onze de la jornada passada de tota la Segona B, compartint selecció amb jugadors del Oviedo CF, del Cadis o del SD Huesca, per exemple.

La seua selecció és doblement meritòria, primer per ser un jugador d’un equip que està en zona de descens, això ja és un handicap i segona per ser un jugador que enguany debuta a la categoria i que té una experiència molt reduïda a la mateixa.

Experiència xicoteta, però sobrat d’actitud i sobretot amb moltíssima aptitud. Damunt José Luis, «Vali» ha tingut la fortuna que altres no han tingut i és que jugant a tercera hagen apostat per ell. Una aposta que precisament al seu equip també ha sigut positiva en altres jugadors, com és el cas de l’ex del CD Utiel, Victor Ruiz, jugador que fins la seua lesió també era dels més destacats de l’entitat de la Costera.

Valiente no ho tenia gens fàcil per fer-se un espai a l’onze de l’Olímpic, precisament a la seua posició tenia a jugadors d’un elevat nivell, com Alex Vaquero, Diego Jiménez, Rifaterra…Però amb uns inicis plens de timidesa, que no de baix nivell, s’ha fet en la seua posició natural de titular i manant i amb seguretat, damunt!!!

José és un jugador que sap quan un entrenador confia en ell de veritat i les seues prestacions pugen com la bromera. Cada setmana que passa està millor. Ens havien comentat en estes setmanes que no l’havíem vist, on recordem que marca el importantíssim gol de la remuntada contra l’Olot, que estava sensacional, alguns ens comentaven que de seguir en eixa progressió anava a donar que parlar a la categoria o més.

 Però aquesta setmana, en un partit fonamental per l’entitat com era jugar davant d’un rival directe per les places de descens, va jugar com un experimentat jugador de la categoria. Injustament sancionat amb una groga al poc de començar el partit, Valiente va estar extraordinari amb baló i sense. Escoltat amb un bon Alex Vaquero, resguardat per uns segurs Mendoza i Pepín i buscant amb baló l’esquena de la defensa en direcció a un perillós Alex Cortell, l’alzireny corona un partit que li ha servit a nivell col·lectiu per traure uns fonamentals tres punts i a nivell particular per a pegar un colp damunt de la taula dels jugadors més destacats de la categoria, aquesta setmana.

Coneguent-lo, lluny de confiar-se, aquesta nominació li servirà d’impuls per continuar l’escalada cap a l’excel·lència a la divisió i tornar així una confiança tan difícil d’aconseguir hui en dia, com és que te donen una oportunitat en superior categoria.

En quant als dos equips riberencs, la UD va aconseguir trencar una ratxa negativa de quatre partits sense guanyar, abastant una complicada victòria davant un Oriola poc incisiu amb baló. La UD venia de patir dues derrotes injustes pels mèrits d’uns i d’altres, davant un correjós CF Torre Levante Orriols i un afortunat Vila-real C.

Aquesta victòria li serveix per tornar als llocs de promoció i enfrontar-se, amb els deures fets, a un dels candidats ferms a guanyar la lliga, el Levante UD B, un equip que per la seua joventut i donat que havia sigut re fet al cent per cent aquesta temporada, li va costar entrar en la competició, però que hui en dia és un temible rival, això si amb uns números més destacats fora de casa que en casa, en el que serà el partit més interesant de la jornada.

El Cullera CF també va retrobar-se amb la victòria després de set partits oficials. Aquesta setmana va tindre eixe punt de sort que altres jornades li havia faltat, marcant un gol al descompte en un igualat partit, on els roig i blancs anaren de menys a més i curiosament guanyaren el partit amb un onze sense molts dels jugadors importants de la plantilla.

Un conjunt que està patint molt les continues lesions dels seus jugadors franquícia i quan pareix que es recupera un, cau un altre. Esta setmana caigué lesionat Edu López i sembla que Romero podria deixar l’entitat, Fran Giménez amb un trencament parcial de lligament creuat ajornarà la seua tornada dos mesos, però també veuen com s’aproxima la reaparició de Beni.

                Al partit vinent a casa es trobaran amb un Torrevella que està als llocs capdavanters i que practica un joc molt vistós i ofensiu, que a bon segur plantejarà un partit a l’atac, tractant d’aprofitar les baixes valencianes. No obstant el Cullera ha de tornar a fer un fortí el seu camp i contarà amb un bon aliat que a bon segur seran les mesures reduïdes del verd de l’Aèria, que per a aquest joc de passes interiors que planteja l’equip Alacantí podria ser clau per facilitar els robatoris de baló i contraatacs ràpids dels cullerots.

     Tweet de Vavel.com on reconeix la tasca de Valiente

Valiente se ha convertido en un jugador de peso en el Olimpic, aportando equilibrio al equipo. http://www.vavel.com/es/futbol/segunda-b/411116-el-once-de-bronce-segunda-division-b-jornada-11.html … pic.twitter.com/qGxAzE2c7v

Dani Ponz / Entrenador de futbol

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here