Carles Alberola farà hui a Alzira un monòleg de «Ficció»

0
347
Carles Alberola

«Ficció», un monòleg de Carles Alberola coautor de l’obra junt a Pasqual Alapont, serà respresentada a les 20,30 hores d’esta ni al Gran Teatre d’Alzira.

Una obra estrenada, ara un any i que suma unes 40 representacions. A més va obtindre el Premi Cartellera Túria ala «Millor Contribució Teatral». Alberola conta «històries reals i fictícies» ens explica el produtor d’Albena Teatre, Toni Benavent. Històries que contarà al llarg de la gira que s’allargarà fins el `30 de juny del proper any.

Per cert que Carles Alberola ja es troba a l’olim dels grans dramaturgs perquè el próxim dilluns rebrà l’homenatge de la Mostra de Teatre d’Autors que es celebrarà a Alacant.

La vida d’Alberola

De vegades, gaudint d’una ficció, siga llegint una novel·la, veient una pel·lícula o una obra de teatre, he tingut la sensació que estaven contant una part de la meua vida. Una part secreta, privada, que de sobte es feia pública amb les paraules, els cosos, la veu i la problemàtica d’uns personatges de ficció que, a priori, res tenien a veure amb mi.

Eixe és un dels poders de la ficció, posar-nos al davant un mirall deformat per mostrar-nos els nostres desitjos cobejats, el que som, el que sentim i, fins i tot, allò en que ens podem arribar a convertir en el futur. En definitiva, mostrar-nos la nostra ànima i fer-nos reaccionar. Perquè eixe, entenc, és el sentit últim de la ficció, fer-nos entendre que la història, la nostra història, comença cada vegada que algú ens mira, ens agafa de la mà o ens desitja bon dia.

Carles Alberola

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here