Espanyeta anit a Carcaixent

.- Bernardo España Edo, “Espanyeta”, 76 anys, nascut a València. Va estar 5 anys  d’utiller del Mestalla, i des de els 21 anys, del València CF. És un autènticn emblema per a l’afició valencianista.

Apart, de ser un gran imitador de les firmes dels jugadors del Valencia CF, “comencí de broma, i com totes les dies en el vestuari, feien les firmes, i després de moltes dies darrere d’altres, vaig començar a imitar-les, fins a que les fas totes”.

Té una bona tècnica en el maneig del baló, tanta, que quan Alfredo Dí Stéfano, era entrenador de l’equip, li recomanava no fer els malabarismes davant dels jugadors per a no deprimir-los.

Noble persona, cabut com ell mateix en fer la seua feina ben feta, valencianista pels quatre costats tant en els moments fàcils, com en els difícils que ha passat el Valencia, “enamorat” de l’afició valencianista.

Bernardo, està casat, i al no tindre fills, té als jugadors valencianistes, com ·afillats” i i els tracta com a tal. Coneix les seues virtuts, perquè ens comenta, “defectes, en tenim tots”.

Gran admirador de Mario Alberto “Kempes”, al que el considera, “gran persona, un monstre del futbol, i al que m’haguera agradat ser, si l’accident als 16 anys, no li haguera truncat la la seua carrera futbolística”.

“Guarde un magnífic record –s’emociona l’utiller-, perquè esta penya va ser la primera que va posar “Espanyeta”, com al seu nom, i això no s’oblida en la vida, i cada vegada que he vingut, m’he sentit com a ma casa”.

El mític utiller del València CF, Bernardo España «Espanyeta» ha rebut esta nit un sentit homenatge de la seua penya de Carcaixent que ha celebrat el 20 aniversari de la seua fundació amb una massiva presència d’aficionats valencianistes que han omplit el CIM per obtindre els autògrafs dels jugadors Daniel Parejo i Antonio Barragán. Inés la jove de Carcaixent víctima, recentment de la violència de génere, rebia emocionada una baló entregat pels propis futbolistes.

A l’acte, dirigit amb maestria per Manolo Mas, han assistit, Héctor Villalba i Juan Cruz Sol, en representació del club, el president de l’ Agrupació de Penyes Valencianistes, Blas Madrigal, el president de la Penya Espanyeta, Juanjo Orquín i la seua directiva, a més dels regidors, Juan Alberti i Antonio Ahullana.

Volgut per tots

Espanyeta, Barragán i Parejo esta nit a Carcaixent

Orquin ha manifestat que «Espanyeta sempre serà un crack per a nosaltres» després d’haver agraït als jugadors del València per «haver-nos fet recuperar la il.lusió». Sol ha declarat que l’utiller del València «és un personatge molt especial i volgut per tots».

I Parejo ha agraït la presència de varios centenars de seguidors mentre assegurava que «la clau de l’èxit» del nou València «és la unió entre l’equip i l’afició».

Espanyeta s’ha mostrat molt agraït i emocioat en rebre tantes mostres de suport i nombrosos obsequis però el que més il.lusió li ha fet ha sigut una caixa de mandarines donada pels penyistes.

– Blas Madrigal, President de l’Agrupació de Penyes Valencianistes

438 Penyes de la Comunitat Valenciana, 32 a la resta d’Espanya, i a la resta del món, 46516 Penyes, son les que formen hui en dia, L’Agrupació de Penyes Valencianistes

¿Este tipus d’actes reforcen l’esforç que fan les penyes?

“Si, primera perquè hem fet un estudi, per a vorer que estem fent allò que no havíem fet, i superar-ho.

La forma de fer-ho ha sigut anar als pobles, parlar amb la penya, a l’ajuntament, visitant la Casa de la Cultura, al poble, i veure de que forma , invitàvem a tot el poble a l’acte. Creiem que el valencianisme és de tots, i obrim les portes a què senten els colors del Valencianisme.

Blas, ¿quina opinió tens d’Espanyeta”

“Bernardo, ha sigut per a mi, un amic, després de 22 anys dins de l’Agrupació, he recorregut amb ell, tota la geografia valenciana, varies vegades, i en els viatges llargs, encara heu pasem millor, per la bona harmonia que té.”

Anima prou al valencianisme, la marxa que porta enguany el Valencia CF?

“Si, perquè tot el que estem fent, es degut a la marxa de l’equip. Perquè, si l’equip no triomfa, nosaltres tampoc, no es venen camisetes, no es fan viatges, i eixa es la gran virtut que estem tenint  hui en dia”.

 

Té el Valencia CF, un equip suficient per optar als primers llocs?

“Jo crec que en la segona volta, mosatros, casi estarem agarrant un lloc de cap, i ja no el soltarem, perquè la plantilla, està molt ben feta”.

.- David Cogollos, de Carcaixent, membre de l’Agrupació de Penyes Valencianistes, representant de totes les Penyes, tant en la Comunitat Valenciana, en Espanya i fora.

Es membre de la Penya “Pet i Traca” de Carcaixent.

“sempre recolzant a les penyes de Carcaixent , tant a “Espanyeta”, com a la nostra. Hui ací en el 20 Aniversari de la Penya Valencianista Espanyeta, veterana i amb molta solera”.

 

David, conforme ha arrancat la lliga el Valencia,

¿il·lusiona a la gent per a que ingressa en les penyes?

“Il·lusiona molt mes, però encara estem començant a notar altra vegada ixe rebrot, però, conforme està l’equip, acabarem l’any en tot lo alt, i això fa que l’afició revisc-a un poc, perquè quan no hi han títols, ni un joc que il·lusiona, l’afició decau, i ara estem una altra vegada en la cresta de l’onada”.

.

.- Juan José Orquin, president i fundador, de la Panya Valencianista “Espanyeta”, no eixia de sí, de satisfacció, quan al final dels actes hem estat raonant, com havia anat tot.

es un orgull per a mosatros, el que hagen vingut tanta gent, com Espanyeta, els jugadors del Valencia, Parejo (capità) i Barragan, Juan Cruz “Sol”, Blas Madrigal, president de les Penyes Valencianistes, Manolo Mas, que ha portat tot l’acte amb mestria.

Done les gracies a tots els que han vingut, especialment a Futsacar, Club de futbol sala de Carcaixent, que ha portat als seus equips, al Ajuntament de Carcaixent per l’ajuda prestada, i als regidors que han vingut, Juan Albert i Antonio Ahullana, a la Penya Valencianista “Pet i Traca”, a vosaltres per estar ací, als directius de la Penya, que han treballat de valent, a tots els que han vingut”.

 

.- Dani “Parejo” Muñoz, capità del Valencia CFcentrecampista, 25 anys, de Coslada (Madrid). Va fitxar pel València CF, en 2011 per 5 temporades.

L’afecte de Carcaixent 

«Ens han donat molt afecte ací a Carcaixent, i per a nosaltres, ens dóna molta il•lusió el poder vindre, a una penya com esta de Carcaixent, que compleix 22 anys, però que hui se celebren els 20 anys, i que és molt important per al València, perquè sempre dic, que l’afició, junt amb els jugadors, el València és molt mes fort, i el poder estar ací amb ells, és molt bó per a nosaltres, i segurament per a ells.»

 “Espanyeta, es un crak, una gran persona que està sempre amb el somriure en la boca, ens fa reanimar, tant en els moments bons, com en vos roïns. És una institució en el club, on porta molts anys, i és una persona per a tindre moltes penyes amb el seu nom, perquè se’l mereix.»

“Amb el Bilbao continuarem seguint com ara. Treballarem bé durant la setmana per a arribar bé al partit, i aconseguir els 3 punts, que és el que volem i donar-li una alegria a l’afició, abans de la parada de lliga, i seguir ací dalt.»

.- Antonio “Barragán” Fernández, defensa lateral dret, 27 anys, de Pontedeume (A Corunya). Va fitxar pel Valencia CF en 2011, per a 4 temporades.

 

estic content d’estar ací, perquè ells fan molts quilometres per a vindre a veure’ns jugar els caps de setmana, i no ens costa res vindre ací i estar amb l’afició, perquè les penyes són molt importants per a nosaltres, perquè al final sense ells el València i nosaltres no seriem res.

Açò és un acte molt bonic, molt important per al club, per als jugadors, que agrada acostar-nos a l’afició, perquè ells ens demostren el seu afecte, com hui que ha vingut molta gent, i és d’agrair.»

“des de que vaig aplegar ací, Bernardo, ha sigut una persona molt especial, no sé perquè, ni com, però la primera vegada que va entrar al vestuari, sempre et dona un somriure sempre que et veu que el trobes mal, sempre t’ajuda.

Es una persona “especial per a tots”, i des de el primer moment que el coneixes, mai t’oblidaràs d’ell.”

“estic  content, perquè la recuperació va molt bé, vaig recuperant poc a poc, encara que el procés es un poc lent, però hi ha que entrenar dur, tractar-se i no tindre preses.”

“venim de guanyar un partit molt important, davant un rival difícil per nosaltres, com el Vila-Real, jugant un bon partit, esperem jugar com fins ara, a Mestalla, i traure els 3 punts, davant un rival difícil, ja que be de guanyar dos partits seguits, i vull estar alí per animar als meus companys.”

No voldria acabar sense anomenar a dos persones, que han estat treballant per este acte,  Vicent Boscà, President de l’Associació de Futbol de Carcaixent, i a Enrique, de la “Taverna l’Os”, de Carcaixent

Eduardo Sala/Riberaexpress