El dinar de la Mare de Déu ha costat «un 30%» més que l’any passat segons Més Algemesí

0
342

El PP HA GASTAT 90.156€ EN 8 ANYS I HA CONVIDAT A 2.636 COMENSALS SENSE QUE LA RESTA DE PARTITS PROTESTAREN

El dinar de la Mare de Déu de 2014 ha estat el més car de tota la legislatura present així com en el que més comensal ha tingut. Quan  en 2011 M+S ALGEMESÍ anuncià que no assistiria al dinar institucional per austeritat i coherència, el govern popular no tingué més remei que reduir el nombre de comensal i la despesa realitzada. Així dels 350 comensal i 10.584€ de 2111 es passà a 312 comensal i 8.923€ en 2012 i a 295 comensal i 8.437 en 2013. En 2014 tot ha canviat i s’ha convidat a moltíssim més comensals que en 2013 i s’han gastat més diners també. Així  s’ha convidat a un 20% de comensals més que l’any passat, en concret  61 més  (356 comensals) i s’ha gastat 2.527€ més, ascendint la factura a 10.964€ (+30%).

La pressió mediàtica i política de M+S ALGEMESÍ havia aconseguí que en dos anys s’estalviaren 4.000€. En 2012, de fet fins i tot arribàrem a fer una reunió per tractar el tema, peròl M+S ALGEMESÍ es quedà sol defensant la rebaixa substancial de comensals i diners. Tot i que nosaltres plantejàvem que la despesa no superara els 1.500€ acceptàvem augmentar la despesa màxima fins a 3.000€ en vistes al consens. Però sorprenentment tant el PP com la resta de partits feren pinya en aquest tema i M+S ALGEMESÍ es quedà sols defensar eixa reducció dràstica i substancial.

El mateix passà en el plenari de juliol de 2013 on proposàvem novament  un màxim de 1.200€ o 1.500€ en la moció que presentàrem,. Tot i que després acceptàvem, si tots estaven d’acord, augmentar fins a 3.000€ la despesa màxima del dinar, novament ens quedàrem sols. És evident doncs que M+S ALGEMESÍ és l’únic partit que entén el que la ciutadania demana a crits: que no s’abuse dels diners públics per a despeses d’aquest tipus. Mai hem proposat no atendre als convidats, però el dinar de la Mare de Déu es planteja més com un dinar per a “promocionar” al partit que està en el govern que per a promocionar la Festa. El 80% dels comensal són d’Algemesí, i als d’Algemesí no cal promocionar-los la Festa.

Tal i com es pot concloure perfectament, el que ha passat és que aquest dinar és l’últim abans de les eleccions i el partit en el govern, amb el vist-i-plau de la resta de partits municipals, ha convertit  un dinar pagat per tots en un acte de promoció política del governant. M+S ALGEMESÍ ha estat i és l’únic partit del poble que ha sabut entendre, des de 2011 els nous gestos i criteris que la ciutadania demanda als polítics. Els ciutadans volen polítics austers que sàpiguen renunciar a privilegis i prebendes i estan castigant a tots aquells partits, siguen de dretes o esquerres, que per acció o omissió permeten aquest tipus de balafiaments.

Hem estats els únics que des del primer moment hem tingut clar que amb l’excusa de la Mare de Déu no es pot fer un banquet per quedar bé amb un ampli sector de la població . Eixos diners que s’utilitzen en un banquet s’han de fer servir realment per promocionar la Festa, millor el Museu, ajudar als balls… Durant els 8 anys que duu governant el PP s’ha gastat 90.156€ en un acte que poc promociona la imatge de les nostres festes sinó que serveix per crear clientelisme entre gran parts dels 2.636 comensals convidats entre les dues legislatures. 90.156€ i 2.636 comensals són xifres d’escàndol que la ciutadania ha de conèixer perquè és ella qui ha pagat eixa despesa. Igual que ha de conèixer que l’únic partit que ha alçat la veu contra eixe balafiament ha estat M+S ALGEMESÍ,  ja que la resta o han estat els responsables directes de tal aberració o simplement l’han consentida. Conductes com aquetes són les que despretigien, i amb raó, la classe política.

És evident que un poble que té el 36% de gent aturada no pot permetre’s aquests luxes i que hui en dia la gent està farta dels polítics que consenteixen aquestes lamentables situacions. Nosaltres, però, les hem denunciat i les continuarem denunciant.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here