L’Alcúdia contra el transvassament d’Alarcón amb l’abstenció del PP

0
235
Robert Martinez junt a Ábalos en una roda de premsa

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar una moció (amb el vot a favor dels regidors dels grups de Compromís per l’Alcúdia i Socialista) per a manifestar l’oposició municipal al transvassament d’aigües del riu Xúquer des l’embasament d’Alarcón al Vinalopó que ha previst el govern central d’almenys 12 Hm3.

Els regidors del Grup del PP de l’Alcúdia no aprovaren la moció (es varen abstenir), encara que el portaveu d’eixe grup (José Luis Vallés) reconegué que sabia que la posició del PP de la comarca és contrària a autoritzar qualsevol transvasament d’aigua del riu diferent a l’existent en l’Assut de la Marquesa (Cullera), i que tots els col·lectius socials (grups ecologistes, comunitats de regants, ajuntaments …) han manifestant el seu rebuig a eixa decisió del govern del sr. Rajoy.

Els grups que votaren a favor de la moció posaren de manifest que, com han afirmat fa uns dies els regants (declaracions del president de la Sèquia Reial del Xúquer i dels regants de la Ribera Baixa), el govern del PP ha enganyat a la comarca de la Ribera en el procés d’aprovació del Pla Hidrològic del Xúquer.

En defensa de la seua posició el representant del grup Popular de l’Alcúdia, com ja ha fet en dos ocasions anteriors, afirmà que els responsables dels ajuntaments implicats (Alzira, Carcaixent, Algemesí, Cullera …) que s’han quedat sense concessió pròpia d’aigua del Xúquer per a subministrament d’aigua “de boca” per als seus veïns (ara han de permutar-la amb els regants) són també responsables d’eixa situació al no haver fet res en el seu moment per a obtenir eixa concessió.

És la tercera vegada, en poc més de dos anys, en que el representant del PP de l’Alcúdia, per a defensar la posició del govern del PP favorable a eixe transvasament, critica la inacció dels seus companys del PP en els municipis de la comarca afectats per la necessitat d’obtenir aigua no contaminada.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here