Estiu, joves i precarietat laboral / Opinió: Marc Joan

0
305

 

Ara que ja han passat unes setmanes de la fi de la temporada d’estiu a Cullera podem parar-nos a pensar i reflexionar sobre com ens afecta als joves el model econòmic i turístic imposat al nostre poble.

 Molts joves tenim en l’estiu una oportunitat per a guanyar una quantitat més o menys important de diners que per a molts de nosaltres són els únics ingressos que tenim durant l’any o com a mínim un extra bastant important.

Però, un fet a priori positiu moltes vegades es convertix en situacions d’explotació laboral extrema. Desenes d’empresaris es lucren en el nostre poble gràcies a la força de treball de milers de treballadors del món de l’hosteleria. Parlem de jornades de treball de fins a 16 hores diàries. I no parlem de la Xina, ni de la Índia ni de Bangladesh, parlem del que ocorre actualment al nostre poble, a Cullera.

 En certa manera estem assenyalant els empresari del món de l’hosteleria de Cullera com als culpables d’aquestes situacions d’explotació, però no és realment aixina. En aquest sentit, cal dir que molts dels empresaris de l’hosteleria de Cullera són treballadors i treballadores que intenten tirar endavant negocis familiars i que per a molts d’ells també l’estiu és l’únic moment de l’any en que poden guanyar els suficients diners per a poder sobreviure durant tot l’any i fer front a la mulitud de despeses que tenen.

Així doncs, cal assenyalar uns altres culpables d’aquesta situació. En aquest sentit cal, assenyalar-los clarament: parlem dels polítics que han afavorit aquest tipus de model econòmic i turístic com els vertaders culpables i, esta vegada sí, els empresaris que els donen suport i qe només desitgen que existisca aquest model turístic per a poder tindre un exèrcit de treballadors precaris als quals els serà molt difícil emprendre mesures de pressió per tal de millorar les seues condicions de treball.

 És per això que les forces polítiques d’esquerres del País Valencià agrupades dins de la Coalició Compromís volem denunciar el model turístic que existeix a Cullera i a molts altres pobles del nostre País. I al mateix temps que assenyalem aquest problema ens mostrem disposats a impulsar mesures que afavorisquen un altre tipus de model econòmic basat també en l’impuls dels sectors econòmics productius als nostres pobles com són l’agricultura, la ramaderia i la indústria.

I per descomptat, estem preparats per a donar un gir de 180º al model turístic de Cullera. Volem convertir Cullera en un referent turístic, però no només durant 2 mesos a l’any. A Cullera tenim el mateix clima que a Benidorm però en canvi, a Benidorm tenen turisme els 365 dies de l’any.

I volem fer-ho perquè un turisme de qualitat durant tot l’any suposa una millora en les condicions laborals dels treballadors i les treballadores. Per això pensem que amb l’ajuda dels treballadors i les treballadores de Cullera i de tot el País Valencià en pocs mesos la Coalició Compromís podrà ser clau en la governabilitat del nostre poble i de molts altres, inclús de la Generalitat Valenciana, i per això volem que quede clara la nostra postura davant de problemes tant greus com la precarietat laboral que patim molts joves i moltes persones en general al nostre poble.

 Per això, volem que quede clar que la Coalició Compromís impulsarà diverses mesures per a millorar la situació econòmica a Cullera duent a terme diferents iniciatives en diferents àmbits per a donar suport tant al sector turístic del nostre poble com als diferents sectors econòmics com el món de l’agricultura, el de la pesca, el de la ramaderia, el de la indústria i el del comerç local.

És per això que una vegada més cal demanar a tots aquells simpatitzants i votants de Compromís que s’unisquen a la campanya de conscienciació que tenim per davant fins el dia de les properes eleccions autonòmiques i locals, les quals es realitzaran en maig del 2015.

 A Cullera i al País Valencià ens cal un canvi polític, però cap canvi polític s’ha realitzat sense una mobilització de la societat; i la societat som tots i totes nosaltres. Nosaltres mateixos som el motor del canvi i hem d’actuar com ens pertoca. Cal sumar complicitats i evidenciar a tots aquells que ens envolten (familiars, amics, companys de treball…) per què necessitem un canvi per al nostre poble i per què el millor instrument per a aquest canvi gira al voltant del projecte de la Coalició Compromís.

En cas contrari, ens veiem abocats a continuar sent governats i sent contractats per persones que no tenen cap mirament en dir-me que <<tu ja ho saps Marc, els d’esquerres heu de treballar per a que els de dretes pugam ser rics>>.

*Per si a algú encara no li ha quedat clar, els d’esquerres som tots els que cada matí ens hem d’alçar per a anar a treballar i poder tirar endavant…

Marc Joan

Secretari de Joventut – Compromís per Cullera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here