El PSPV d’Alberic denuncia la «discriminació» dels valencians en inversions estatals

0
342

El Grup Municipal Socialista d’Alberic, a través de la seua portaveu municipal, Charo Lázaro, va presentar una Moció, a l’últim Ple Municipal, demanant mes inversions per a la Comunitat Valenciana, davant la discriminació que es va patint des de fa uns anys, en relació amb la resta de Comunitats autònomes d’Espanya.

En la mateixa donen a conèixer que la inversió estatal per habitant  per al 2015, es “la Comunitat Valenciana, una de les mes baixes, amb 155,40 €, mentre la mitjana estatal serà del 241,15 €, per habitant.

En el present pressupost del 2014, la mitjana estatal es de 209,50 €, per baix del 2013, que va ser del 127,89 €, mentre que la mitjana estatal va ser de 225,53 €, i en 2012, fou de 201 €, front als 323 € de mitjana per habitant, per a inversions a nivell estatal.

L’evolució del percentatge d’inversió de la Comunitat, previst en el total de les inversions de l’Estat en els Pressuposts, no ha fet mes que disminuir, des de que governa el PP.

L’any 2007, el 11%, 12,4% l’any 2008, 12,1% 2009, 11,2% i 11,10%, els anys 2010 i 2011. L’any 2012, al 9,7, va ser el primer pressupost aprovat pel govern de Rajoy.

6,1 i 6,2%, en els Pressupostos dels anys 2013 i 2014.”

Les xifres de l’evolució pel que fa el tracte discriminatori que estan patint els valencians, des de que governa el PP, estem rebent entre un 35% i un 43% menys de diners de l’estat, que la resta de comunitats autònomes.”

Continua la moció, fent una comparativa de les inversions que deurien d’haver rebut els valencians, per habitant, en comparació a la mitjana espanyola, on “la Comunitat tindrà 428 milions d’€, que afegits als 456 milions d’€ de desviació del Pressupost del 2014, als 502 del 2013, i als 624 de desviació del Pressupost General de l’Estat de 2012, suposen una desviació acumulada de 2.100 milions d’E, que hem patit els valencians des de que governa el Sr. Rajoy.”

Respecte a la situació en que es queden els ciutadans i les ciutadanes de la Comarca de La Ribera, la situació es mes lamentable, en comparació a la mitjana de la Comunitat Valenciana, en la que les inversions previstes en el Pressupost del 2015, a nivell estatal es de 241,15 € per habitant, i en la Comunitat es de 155,36 €, en la Comarca de La Ribera, tant sols son de 18 € d’inversió estatal per habitant.

“A eixa situació s’ha d’afegir l’incompliment sistemàtic a tots els compromisos que en matèria de finançament autonòmic valencià i de les inversions estatals havia fet el PP, quan no governava a Madrid.”

Fan menció, a que el PP valencià ha paralitzat la tramitació de l’aprovació de la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, que es la que possibilitaria reclamar al govern estatal, siga “equivalent al pes de la població, de l’autonomia sobre el conjunt de l’Estat, per un període de 7 anys.”

Així mateix continua la moció dient, que el govern ha manifestat públicament que, “no van a atendre la petició feta pel Sr. Fabra, d’aprovar un nou model de finançament autonòmic, que millora l’actual.

*El Sr. Montoro ha ridiculitzat al govern de la Generalitat, a l’ignorar el compromís adquirit pel president valencià, una reunió personal dels representants dels empresaris valencians, abans que s’acabarà el mes de juliol, amb el Ministeri d’Hisenda, per a plantejar les seus queixes, davant la discriminació que estan patint, davant el govern actual”.

També al “desautoritzar per inviable la rebaixa d’imposts que el Sr. Fabra, es va comprometre per any 2015, davant les Corts Valencianes”.

*El Sr. Beteta, nº 2 del

Charo Lázaro portaveu municipal socialista

Ministeri d’Hisenda, va dir en el mes de juny passat, que “la Comunitat Valenciana, encara té on retallar, i el Conseller sap on«

Continua dient la moció, que, “el president del govern valencià arribat a assolir les més altes quotes de patetisme, quan s’ha vist totalment desautoritzat pel govern central en les seues reivindicacions i compromisos, i a passat de manifestar que, “davant una injustícia, hi ha que rebel·lar-se”, a admetre que “no es el moment” de canviar el model de finançament autonòmic, a agrair el préstec del FLA, que els valencians hauran de tornar i a votar en contra de qualsevol proposta en el Congrés dels Diputats i les Corts Valencianes, destinada a la millora de les inversions o del finançament de la Comunitat Valenciana.”

En la legislatura actual, el ple municipal de L’Alcúdia, s’ha posicionat en vàries ocasions, demanant al govern central, un tracte mes just i equitatiu, per als valencians , sense que fins ara s’haja tingut cap resultat positiu, el projecte de Pressupost de l’Estat per a 2015 no fa més que aprofundir en eixa situació de discriminació i ens obliga a reiterar la nostra queixa.

Es per això, que proposaren els següents acords:

Primer.- Exigir al govern espanyol, que en el Pressupost de L’Estat, per a l’exercici de 2015, s’equipara la inversió prevista per a la Comunitat Valenciana, a la mitjana estatal.

Segon.- Instar al govern valencià i al govern espanyol, que en el Pressupost de l’Estat, per a l’exercici de 2015, s’equipara la inversió prevista per a la Comarca de la Ribera Alta, a la de la Comunitat Valenciana.

Tercer.- Notificar aquest acord, a la presidència del govern espanyol i e la Generalitat, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, i als grups polítics a les Corts Generals, i de les Corts Valencianes.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Foto: E. Sala

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here