La Nova Muixeranga plantarà l’Alta de Sis per primera vegada a Catalunya

0
433
Alta de cinc

La Nova Muixeranga d’Algemesí participarà el proper 1 de novembre a les Festes de Vilafranca del Penedés, amb als Xicots de Vilafranca com anfitrions. També hi participaran els Falcons de Vilafranca, amb els que farà una actuació conjunta, a les 19.30h, en la plaça de Santa Maria, davant l’esglèsia del mateix nom.
Per a la Nova Muixeranga aquesta actuació és una de les més importants de la seua història pels reptes que suposa, tant social com tècnics. D’una banda, la responsabilitat de deixar bén alt el nom d’Algemesí en un lloc emblemàtic com és la ciutat de Vilafranca del Penedés, un dels epicentres del món casteller. Una ciutat on les contruccions humanes se viuen en la seua màxima expressió. D’altra banda, per la gran quantitat de gent necessària per fer un somni realitat, que no és altre que aixecar per primera vegada en la història l’Alta Sis fora de terres valencianes.
La Nova Muixeranga accepta aquest repte després de estar travessant un gran moment d’expansió, sent la muixeranga més activa i amb més mèrits que difon el patrimoni valencià fora de les nostres terres. Després que en juny realitzara una actuació inoblidable a la Trobada de Muixerangues d’Algemesí i, recentment, d’unes festes de la Mare de Déu de la Salut, amb una marea verda de gairebé 300 membres pels carrers d’Algemesí. És doncs, que afronta aquesta actuació amb voluntat d’aprofitar aquest bón moment.
Així mateix, gaudirem d’un cap setmana de germanor amb els Xicots de Vilafranca, colla que ja estigué el 2013 a la Trobada d’Algemesí, enfortint uns lligams, vertebradors d’un territori, que comparteix alguna cosa més que la llengua.
El desafiu de la Sisena (que així anomena la Nova a l’Alta de Sis), ha despertat expectació als dos indrets del Sénia. D’una banda, castellers de iversos pobles de Catalunya, així com diferents mitjans de comunicació han confirmat assistència a l’històric moment. Així mateix, també hi serà el propi alcalde de la ciutat del Penedés.
D’altra banda, a Algemesí, han estat convidats tots els membres de la Coorporació Municipal, amb l’equip de govern i partits de l’oposició. Alguns d’ells ja han confirmat la seua assistència. Altres veïns d’Algemesí, tot i no ser muixeranguers, també han mostrat interés per no perdre’s aquest moment històric, amb la voluntat de deixar el nom d’Algemesí el més alt possible, tant alt com la muixeranga més alta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here