Compromís recorda que en 2012 portà al Congrés els problemes d’accessibilitat de l’estació de Carcaixent

0
202
Estació de ferrocarril de Carcaixent

L’estació de Carcaixent és inaccessible i perillosa per a persones amb mobilitat reduïda

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, va presentar, en març de 2012, al Congrés dels Diputats una sèrie de preguntes relatives al pla de modernització d’estacions de rodalia, i particularment, la petició del Bloc de Carcaixent, sobre la previsió d’instal·lar en aquesta localitat un ascensor que permeta el canvi d’andana de manera segura.

I és que a hores d’ara, l’estació de RENFE a Carcaixent continua sent inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda, que no tenen més remei que vulnerar les mesures de seguretat més elementals, i creuar les vies per canviar d’andana, ja que l’únic accés possible al pas subterrani és mitjançant les dues escales construïdes, de més de vint graons cadascuna, o creuar les vies en superfície per un pas habilitat al final de l’andana al nivell de les vies a uns 100 metres de la parada dels trens.

40 escalons

Anar a València en tren és una odissea per a molts dels veïns de Carcaixent, especialment per a la gent que té més dificultats per moure’s, com ara els més majors o els que es desplacen en cadira de rodes. Tots hem de canviar d’andana obligatòriament quan anem en tren, siga en el viatge d’anada o en el de tornada. I mentre que a Alzira o Xàtiva tenen ascensors, i a la Pobla Llarga s’han construït rampes, els veïns de Carcaixent només tenen dues opcions: o es juguen la pell creuant les vies, o s’enfronten a més de quaranta escalons” afirma Paco Salom, portaveu del Bloc.

Aquest no obstant no és l’únic problema que presenta l’estació de Carcaixent, que ja ha sigut motiu de queixa davant de nombroses institucions com ara el Síndic de Greuges o el Defensor del Pueblo.

Tenim constància que s’ha impedit a gent que es desplaça en cadira de rodes utilitzar les plataformes elevadores que hi ha a l’Estació del Nord per pujar al tren en València, amb l’argument de que no està garantida la possibilitat de baixar del tren a Carcaixent, en no comptar l’estació amb els elements mecànics imprescindibles, situació plenament surrealista sobre tot si es té en compte que els afectats anaven acompanyats de familiars que prèviament havien ajudat a pujar en Carcaixent i baixar en València” continua Paco Salom.

Aquesta qüestió també ha sigut motiu de presentació d’una pregunta parlamentària al Congrés dels Diputats, i en funció de la resposta que done el Govern Central, la Coalició Compromís avança que estudiarà la conveniència de presentar una Proposició No de Llei a través del diputat suecà Joan Baldoví.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here