La Parrilla principal candidata a albergar el Museu Faller d’Alzira en el 2015

0
269
Maria Pons en l’actual Museu Faller

La Parrilla possible seu del nou museu

L’alcaldessa d’Alzira Elena Bastidas i el president de la JLF Vicent Muñoz han acordat que la capital de la Ribera conte amb un nou Museu Faller l’any 2015 aban s que tots dos finalitzen els seus respectius mandats.

L’antic Llavador Municipal del barri de l’Alquerieta era la ubicació elegida, inicialment, però l’equip de govern baralla altres instal.lacions, entre elles La Parrilla que es troba, actualment, en fase de rehabilitació. La seua cèntrica situació unida a la seua ampla superfície distribuida, en tres plantes fan que este antic immoble siga el principal candidat, tot i que el regidor de Cultura, Carlos Correal, haja dit a Riberaexpress que «es barallen varios llocs».

L’actual museu, situat en una planta baixa del barri de la Vila, ja fa alguns anys que resulta insuficient per albergar els nombrosos ninots indultats que la llarga història fallera d’Alzira ha acumulat.

«Alcaldessa, acabarem els dos el mandat el pròxim any sense que estrenem el museu faller?, esta pregunta feta, recentment, per Vicent Muñoz a la primera autoritat local ha provocat  la immediata reacció de l’equip de govern que anunciarà, en breu, una decissió que ja està presa.

Muñoz, que complirà en este exercici el seu tercer mandat, no oculta que li agradaria poder presentar-se en abril encapçalant una quarta candidatura amb el Museu Faller en el seu haver.

Liquidació total del deute

Altre trofeu que pretén exhibir és la liquidació del dèficit que la JLF ha arrossegat desde fa més d’una desena d’exercicis. Enguany s’ha passat de 30.000 a 20.000 euros, mentre Muñoz assegura que en el 2015 «el deute serà zero».

El llibre del 125 aniversari abans de Nadal

Per fí el llibre del 125 aniversari es troba ja en la imprempta, després que haja estat obert per poder recollir l’homenatge a les falleres majors de la Comunitat Valenciana. «El llibre estarà en el carrer abans de Nadal» manifestava un satisfet Muñoz que pretén regalar les pròximes festes nadalenques esta desitjada publicació al món faller local.

De les celebracions del 125 aniversari la JLF es troba especialment satisfeta de l’acte en el que participaren 87 falleres majors de la història fallera d’Alzira, «va ser un acte molt emotiu i carismàtic» recorda el seu president.

Alguns dels actes innovadors del passat exercici es mantindran en el pròxim, al menys eixa és la intenció dels actuals dirigents fallers; la despertà conjunta i el Concurs de Mascletaes, en este cas si es troben patrocinadors.

Riberaexp0ress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here