Jordi Colomina i Josep Lacreu en el cicle de conferències dels Premis d’Alzira

0
485
Jordi Colomina

El pròxim dijous 30 d’octubre, a les 19 hores, seran els acadèmics de la llengua Jordi Colomina i Josep Lacreu els encarregats de presentar-nos el Diccionari normatiu valencià (DNV), una de les obres més esperades, recentment aprovades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Per a qualsevol llengua, les obres de caràcter normatiu elaborades per les autoritats lingüístiques no sols són necessàries, sinó que també han de ser una tasca continua i rigorosa en el temps. Els dos convidats ens explicaran el procés d’elaboració i exposaran des dels criteris de partida o les innovacions incorporades fins a l’abast legal que té la normativa fixada per l’AVL i les relacions entre les diverses institucions que s’atribueixen competència normativa.
A més, aquest divendres 31 d’octubre coneixerem l’obra guanyadora del IX Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. L’ajuntament d’Alzira farà públic el nom del guanyador del guardó dotat amb 6.000 euros.
El cicle de conferències, que es va iniciar la setmana passada amb la conferència «Jugar a ser Déus mitjançant la ciència», continuarà fins al 13 de novembre amb diferents ponències. Així, el cicle inclou una taula redona sobre la ficció com a eina per a viure la Història moderada per Gonçal López-Pampló i amb la participació de Joan Olivares, Vicent Borràs, Joanjo Garcia i Ferran Garcia-Oliver; l’investigador de botànica Gonzalo Mateo ens descobrirà les espècies de més valor de la Murta i la Casella; l’escriptora Anna Moner ens explicarà la fructífera relació entre il·lusionisme i cinema, i en l’última sessió, el prestigiós historiador Pedro Ruiz-Castell reflexionarà sobre el paper de les investigacions científiques i tecnològiques en la Primera Guerra Mundial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here