Compromís per l’Alcúdia demana més inversions per a la Ribera

0
309

Els habitants de la Ribera rebran 18 euros de mitjana en inversions davant els 241 de la mitjana estatal

 La població valenciana representa un 10’8% de la població espanyola i genera el 9’6% de la riquesa nacional, però el pròxim any les inversions de l’Estat seran del 6’9%

 

Un any més, la Comunitat Valenciana continuara discriminada per part de l’Estat, ja que per a 2015, les inversions tornaran a relegar, un any més, la nostra comunitat al furgó de cua dels fons per habitant de totes les autonomies. Discriminats en el finançament autonòmic i discriminats en les inversions de l’Estat.

Les xifres són tossudes: si la població valenciana representa un 10’8% de la població espanyola i genera el 9’6% de la riquesa (PIB) nacional, el pròxim any les inversions productives seran del 6’9%, un 42% inferior al percentatge de població. És a dir, encara que ha augmentat un 0’7% respecte a l’any anterior continua molt lluny d’allò que ens pertocaria per població o PIB.

Però aquest fet, que es podria qualificar d’espoli, no es nou. Any rere any, govern rere govern, la nostra comunitat rep un finançament i unes inversions molt inferiors a les que rep la mitjana de les altres comunitats.

Ni un sol any, dels últims 16, les inversions de l’Estat han estat en la mitjana estatal. El pròxim any, per exemple, rebrem 155’4 euros per habitant, mentre que la mitja estatal serà de 241’5 euros, o siga cada valencià rebrà 86’1 euros menys que la mitja estatal, un 36% menys.

Per a 2015 el País Valencià rebrà 776 milions d’euros per a inversions productives. Si les coses foren com haurien de ser, en 2015 el País Valencià hauria d’ingressar 428 milions més en inversions, fins sumar un total de 1.204 milions d’euros.

A més caldria tindre en compte que la Comunitat Valenciana perd cada any al voltant de 1.000 milions per no comptar tampoc amb un finançament autonòmic igual a la mitjana per càpita. La suma dels dos conceptes arriba quasi als 1.500 milions d’euros. Aquests dos conceptes de model de finançament i d’inversions de l’Estat han originat un deute històric de 19.000 milions d’euros, segons les xifres dels experts, corresponents 13.500 milions al deute per finançament i 5.500 al de les inversions, en xifres de l’any passat, que actualitzades superarien els 20.000 milions d’euros.

Aquest dèficit d’inversions tenen la seua repercussió a la nostra comarca, ja que la Ribera rebrà només 8 milions d’euros per al desviament a Cullera, ja que altres 3’5 milions d’euros no suposen una nova inversió sinó el pagament d’obres pendents de liquidar des de 2006. És a dir la Ribera tan sols rebrà 18 euros per habitant, davant els 155 que rebran de mitjana els valencians o els 241 de la mitjana estatal. Especialment significativa és l’abandó del Pla Contra Avingudes del Xúquer, que té com a doble objectiu la prevenció front a avingudes i la recuperació fluvial del Xúquer. Aquest Pla ha sigut totalment esborrat. A la nostra comarca sabem molt de riuades i de pantanades, i per tant del perill que patim si aquestes inversions no es fan.

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció per a que el plenari es pronuncie davant aquesta discriminació cap als valencians en general i als riberencs en particular. En la moció s’exigeix que en el Pressupost de l’Estat per a l’exercici de 2015 la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal de manera que s’equipare la inversió productiva prevista a la mitjana estatal

 

Els habitants de la Ribera rebran 18 euros de mitjana en inversions davant els 241 de la mitjana estatal

 

La població valenciana representa un 10’8% de la població espanyola i genera el 9’6% de la riquesa nacional, però el pròxim any les inversions de l’Estat seran del 6’9%

 

Un any més, la Comunitat Valenciana continuara discriminada per part de l’Estat, ja que per a 2015, les inversions tornaran a relegar, un any més, la nostra comunitat al furgó de cua dels fons per habitant de totes les autonomies. Discriminats en el finançament autonòmic i discriminats en les inversions de l’Estat.

Les xifres són tossudes: si la població valenciana representa un 10’8% de la població espanyola i genera el 9’6% de la riquesa (PIB) nacional, el pròxim any les inversions productives seran del 6’9%, un 42% inferior al percentatge de població. És a dir, encara que ha augmentat un 0’7% respecte a l’any anterior continua molt lluny d’allò que ens pertocaria per població o PIB.

Però aquest fet, que es podria qualificar d’espoli, no es nou. Any rere any, govern rere govern, la nostra comunitat rep un finançament i unes inversions molt inferiors a les que rep la mitjana de les altres comunitats.

Ni un sol any, dels últims 16, les inversions de l’Estat han estat en la mitjana estatal. El pròxim any, per exemple, rebrem 155’4 euros per habitant, mentre que la mitja estatal serà de 241’5 euros, o siga cada valencià rebrà 86’1 euros menys que la mitja estatal, un 36% menys.

Per a 2015 el País Valencià rebrà 776 milions d’euros per a inversions productives. Si les coses foren com haurien de ser, en 2015 el País Valencià hauria d’ingressar 428 milions més en inversions, fins sumar un total de 1.204 milions d’euros.

A més caldria tindre en compte que la Comunitat Valenciana perd cada any al voltant de 1.000 milions per no comptar tampoc amb un finançament autonòmic igual a la mitjana per càpita. La suma dels dos conceptes arriba quasi als 1.500 milions d’euros. Aquests dos conceptes de model de finançament i d’inversions de l’Estat han originat un deute històric de 19.000 milions d’euros, segons les xifres dels experts, corresponents 13.500 milions al deute per finançament i 5.500 al de les inversions, en xifres de l’any passat, que actualitzades superarien els 20.000 milions d’euros.

Aquest dèficit d’inversions tenen la seua repercussió a la nostra comarca, ja que la Ribera rebrà només 8 milions d’euros per al desviament a Cullera, ja que altres 3’5 milions d’euros no suposen una nova inversió sinó el pagament d’obres pendents de liquidar des de 2006. És a dir la Ribera tan sols rebrà 18 euros per habitant, davant els 155 que rebran de mitjana els valencians o els 241 de la mitjana estatal. Especialment significativa és l’abandó del Pla Contra Avingudes del Xúquer, que té com a doble objectiu la prevenció front a avingudes i la recuperació fluvial del Xúquer. Aquest Pla ha sigut totalment esborrat. A la nostra comarca sabem molt de riuades i de pantanades, i per tant del perill que patim si aquestes inversions no es fan.

Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció per a que el plenari es pronuncie davant aquesta discriminació cap als valencians en general i als riberencs en particular. E

Paco Sanz i Pasqual Ortega

n la moció s’exigeix que en el Pressupost de l’Estat per a l’exercici de 2015 la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal de manera que s’equipare la inversió productiva prevista a la mitjana estatal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here